2023. december 10. - Judit
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A pedagógusok minden megyéből csatlakoznak a sztrájkhoz

Az előzetes becslések szerint majdnem minden megyében több ezer oktatási dolgozó jelezte a szerdai sztrájkban való részvételét - mondta el Kerpen Gábor, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke az MTI-nek.
2007. november 20. kedd 14:20 - Hírextra

Az oktatási intézmények százas nagyságrendben csatlakoznak a munkabeszüntetéshez, biztosan sztrájkolni fognak a pedagógusok többek között Debrecenben, Nagymaroson, Noszvajon, Hajdúhadházon, s a főváros majd minden kerületében - közölte kedden a szakszervezeti vezető.

Van olyan, ahol a pedagógusok száz százaléka nem veszi fel a munkát, s jelezték nem pedagógus dolgozók is csatlakozási szándékukat. A résztvevők 10-15 százaléka jelzett 6 órás sztrájkot, a többi helyen egy-két órás lesz a munkabeszüntetés.

Kerpen Gábor közlése szerint a szülőket mindenütt tájékoztatták, az erről szóló levelek tegnap, illetve legkésőbb ma kimennek.

Elmondta, az iskolába, óvodába belépő gyermekek felügyelet nélkül nem maradhatnak, ott ahol száz százalékos a sztrájk, az intézményvezető látja el felügyeletüket. A többi intézményben a nem sztrájkoló pedagógusokkal oldják meg a felügyeletet. Ugyanakkor a múlt decemberi tapasztalatok azt mutatják, hogy a szülők inkább otthon tartották a sztrájk idején a gyermekeket - mondta az érdekvédő.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását