2024. április 29. - Péter

Már gyűjti az aláírásokat a PSZ

Megkezdte az aláírások gyűjtését a közalkalmazotti bérek előmozdítása érdekében a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ); a tömörülés elnöke pénteki sajtótájékoztatóján azon reményének adott hangot, hogy a szükséges 50 ezer aláírás többszörösét sikerül összegyű
2007. április 13. péntek 14:50 - Hírextra
Az akcióval azt szeretnék elérni, hogy az országgyűlés tűzze napirendjére és tárgyalja meg a minimálbérhez igazodó közalkalmazotti illetményrendszert, amely biztosítja az alkotmányban is megfogalmazott, a végzett munka mennyiségével és minőségével arányos jövedelemhez való jogot. Ha összegyűlik 50 ezer aláírás, a parlamentnek foglalkoznia kell a kérdéssel.

A tömörülésnek 2002-ben már volt egy hasonló akciója. Az érdekvédő a költségvetési törvényben szereplő normatívákkal, valamint azzal indokolta az "ismétlést", hogy a közalkalmazotti illetményrendszert nem módosította érdemben a kormányzat.

Varga László elnök elmondta, hogy nem terveznek aláírásgyűjtést közterületeken, az aláírásokat a PSZ szervezetein belül tervezik összegyűjteni. A tömörülésnek hétezer intézményben van alapszervezete. Az érdekvédő közölte: felkérték a Szakszervezetek Együttműködési Fórumában résztvevő tömörüléseket, hogy csatlakozzanak az akcióhoz. Az íveket várhatóan pedagógus napon, június 1-én adják át az az Országos Választási Bizottságnak.

Varga elmondta, tisztában vannak vele, hogy a népi kezdeményezés még nem jelent jogalkotási kényszert, de a parlament így nem kerülheti meg, hogy foglalkozzon a kérdéssel. Az érdekvédő kitért arra is, hogy nem érzékelnek elmozdulást több szakmai kérdésben a tavaly év végi küldöttgyűlésük óta az OKM álláspontjában. Példaként említette a kötelező óraszámemelést, amelynek ismét visszavonását követelte. Mint mondta, ezen akár a tárgyalásokon való részvételük is múlhat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását