2023. október 5. - Aurél

Új egyesület alakulhat

A Magyar Közoktatási Intézményvezetők Egyesületének megalakítását kezdeményezi a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ). Ezt Árok Antal, a PSZ elnöke közölte csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón, kérdésre válaszolva.
2007. október 18. csütörtök 13:09 - Hírextra

Az érdekvédő hangsúlyozta, nem újabb szakszervezetet hoznak létre, az egyesület ugyanakkor képviseli majd a közoktatási intézményvezetőket és szorosan együttműködik a szakszervezetekkel.
A PSZ elnöke szerint ez megfelel a korszerű, és az unió által is elvárt normáknak.

Az Oktatási Vezetők Szakszervezetének jövő évre tervezett megalakításáról úgy vélekedett: nem kellene a további osztódás irányába tolni a szakszervezeti mozgalmat.

Somogyi László, a Berzsenyi Dániel Gimnázium igazgatója hétfőn ugyanis azt közölte az MTI-vel, hogy mintegy száz általános és középiskolai igazgató, igazgatóhelyettes elhatározta, Oktatási Vezetők Szakszervezete néven, új érdekvédelmi szervezetet hoznak létre.

Az iskolaigazgató azzal indokolta a már meglévő pedagógusszakszervezetek mellett az új tömörülés létrehozását, hogy vezetői feladataik ellátása során sokszor érzik egyedül, kiszolgáltatottan magukat. Mint mondta, úgy érzik, érdekeiket nem védi, nem képviseli senki, a kollégák és a fenntartók elvárásai között feszülő ellentmondást gyakran nem tudják feloldani.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását