2024. április 23. - Béla

Vádaskodik a BKV

A Budapesti Közlekedési Zrt. szerint a szakszervezetek megszegték az ígéretüket, mert az éjszakai járatok csaknem fele félreállt a sztrájk megkezdésekor - mondta a társaság vezérigazgató-helyettese. Az egyik szakszervezet vezetője ezt visszautasította, sz
2007. november 20. kedd 11:08 - Hírextra
Regőczi Miklós, a BKV kommunikációs és értékesítési vezérigazgató-helyettese a távirati irodának elmondta: a 45 éjszakai buszból 20 félreállt a sztrájk megkezdésekor, ezzel a szakszervezetek vezetői megszegték azon ígéretüket, hogy az éjszakai járatok végigviszik a műszakjukat.

Az előzetes becslések szerint a cinkotai buszgarázs dolgozóinak 85-90 százaléka és a kelenföldi garázs dolgozóinak 60-65 százaléka vett részt a két szakszervezet kétórás figyelmeztető sztrájkjában reggel 4 és 6 óra között - közölte a BKV sajtóosztálya.

A sztrájk a legnagyobb fennakadást Rákoskeresztúron okozta, ahol a körülbelül 30-40 százalékos teljesítménnyel üzemelő 61-es autóbuszon kívül a többi vonalon csak egy-egy busz járt. A BKV közlése szerint Dél-Budát az alvállalkozókkal többnyire sikerült kiszolgálni; a gyors 7-esen a buszok 95 százalékát, a 7-esen és a 173-ason a járművek körülbelül 30 százalékát adták ki forgalomba. A BKV szerint a többi vonalon alig járt autóbusz.

Regőczi Miklós elmondta: reggel 6 órakor felvették a munkát mindkét sztrájkoló buszgarázsban, a menetrend szerinti forgalom várhatóan délelőtt 9-10 óra körül áll teljesen helyre.

A BKV menedzsmentjének álláspontja szerint a szakszervezetek elégséges szolgáltatásként 0 százalékos teljesítményt nyújtottak. Regőczi Miklós közölte: a buszgarázsokban fokozott műszaki ellenőrzést tartottak, hibás járművet azonban nem találtak, a BKV ezért továbbra is megalapozatlannak tekinti a szakszervezeteknek a járműállomány balesetveszélyes állapotára vonatkozó állításait.

A sztrájkoló dolgozókat munkahelyükön kereste fel a munkabeszüntetés ideje alatt Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes és Antal Attila, a BKV vezérigazgatója.

Nemes Gábor, a Cinkota Autóbusz Üzem szakszervezetének elnöke az MTI kérdésére visszautasította a BKV vezérigazgató-helyettesének állításait; szerinte az éjszakai buszok egy részének leállását a vonalak átszervezése okozhatta. Nemes Gábor állítása szerint a szakszervezetek nem adtak utasítást az éjszakai járatok leállítására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását