2024. május 3. - Tímea, Irma

A legnagyobb fogyókúrás tévhitek

Sokszor úgy érezzük, hogy mindent megteszünk azért, hogy lefogyjunk, a siker mégsem jön el. Kitartóan edzünk, diétázunk, de mikor nincs meg az elvárt eredmény, elkeseredünk, és egy idő után feladjuk.
2011. március 3. csütörtök 15:49 - HírExtra
Nem értjük, hogy miért nem megy, azt gondoljuk, hogy mások szerencsések, nekünk pedig egyszerűen nem sikerül, és nem is sikerülhet. Pedig higgyük el, hogy sikerülhet, csak el kell kerülnünk az olyan rejtett csapdákat, amelyek miatt képtelenek vagyunk túljutni a holtponton.

Tévhit #1


Az egyik legfontosabb és leggyakoribb tévhit az, hogy mozgással kompenzálható a nem megfelelő étkezés. Valójában a formánk nagy részét az határozza meg, hogy mit eszünk. Csak diétával le lehet fogyni, de csak mozgással nem. Hiszen az étrend az, ami lebontja a zsírt, a mozgás pedig az elért formát alakítja, tökéletesíti.

A kockahas erre a legjobb példa: ha tornázunk, nyilván van hasizmunk, de sokszor ez nem látszik, mert egy kis réteg felesleg eltakarja. Azonban ha elkezdünk diétázni, egykettőre előkerül a kockahasunk. Tehát vegyük rá magunkat arra, hogy az étrendünkön is változtassunk, ne csak a mozgással akarjunk eredményt elérni. Kompenzációra csak abban az esetben használjuk, ha már életmódot váltottunk, és néha-néha elhajlunk tőle.

Tévhit #2

A másik legnagyobb tévhit, hogy a light termékek fogyasztanak. Az az igazság, hogy a light megnevezés a legtöbb termék esetében azt jelenti, hogy csökkentett a zsírtartalma. Azonban ennek általában az az egyenes következménye, hogy magasabb lesz a szénhidráttartalma, amit általában azzal érnek el, hogy cukrozzák az adott terméket. A cukor pedig megemeli az inzulinszintet és a testünk zsírt fog elraktározni.

Ez azért lehet veszélyes, mert úgy érezzük, hogy mivel light termékeket fogyasztunk, megtettük, amit kell, mégsem fogyunk, sőt akár még hízhatunk is. Ezért figyeljünk oda arra, hogy mit eszünk, mindig olvassuk el a termékeken található összetételt, és ha fogyni szeretnénk, ügyeljük arra, hogy ne fogyasszunk cukrot. Érdemes megfigyelni, hogy a felvágottak nagy részében is van cukor, ezeket is igyekezzünk elkerülni.

Tévhit #3

Az az állítás sem igaz, hogy koplalnunk kell ahhoz, hogy lefogyjunk. Ha nem eszünk, a testünk azt fogja érzékelni, hogy megvonjuk a tápanyagot tőle, ezért ha ételt kap, rögtön el fogja kezdeni elraktározni zsírszövet formájában. Le fogunk ugyan fogyni valamennyit, de utána vissza is fogjuk hízni. A megoldás az, ha mindig kiegyensúlyozottan táplálkozunk.

Tévhit #4

Végül érdemes eloszlatni azt a tévhitet, hogy időszakos, divatos fogyókúrákkal tartós eredményt érhetünk el. Tartós eredményt csakis egy dologgal érhetünk el: életmódváltással. Hiszen ha sanyargatjuk magunkat néhány hétig, valamennyit fogunk fogyni, de ezeket a diétákat általában nem arra találták ki, hogy egy életen ár tartani lehessen őket.

Így ha abbahagyjuk, utána a kilók többszörösen fog visszakúszni ránk. Mindezek helyett együnk mindig egészséges ételeket, kerüljük a túl zsíros, cukros és fehérlisztes ételeket. Emellett ha hetente párszor sportolunk valamit, ami nekünk jólesik, mindig jó formában lehetünk és nem kell a fölös kilók miatt aggódnunk.
Forrás: Női teázó
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását