2024. május 2. - Zsigmond

Kötelező az orvosi szakvélemény!

Az online vásárolt életmódgyógyszerek veszélyeire figyelmeztető kanadai szakértők szerint sokan azért nem mernek orvoshoz fordulni egészségügyi problémájukkal, mert szégyellik azt.
2011. január 13. csütörtök 07:06 - HírExtra
A kényelmesebbnek tűnő utat választva azonban könnyen hamis gyógyszerhez juthatnak, amelynek beszedése rendkívül kockázatos.

Az interneten kapható potencianövelő pirulák veszélyeire figyelmeztetnek kanadai szakértők. Bár az online vásárlás több szempontból is vonzó opciónak tűnhet, az interneten kínált készítmények jelentős része, és ez különösen igaz az életmódgyógyszerekre, hamisítvány, és mint ilyen fogyasztása kockázatos, akár halálos kimenetelű lehet.

A CBC News által idézett szakértő szerint sok férfi nem mer orvoshoz fordulni erekciós zavarával. Mind a szakértő, mind a patikus előtt szégyelli problémáját, így sem beszélni róla, sem az orvos által felírt készítményt kiváltani nem meri.

Ehelyett, sokan abban a reményben, hogy az online gyógyszertárak nagyobb anonimitást jelentenek, az interneten rendelnek gyógyszert.

A potencianövelő készítmények azonban a leggyakrabban hamisított gyógyszerek, ráadásul receptkötelesek, tehát, ha a weboldal vény nélkül kínálja, gyakorlatilag biztos, hogy hamisítványokról van szó.

A kanadai hatóságok szerint az országban követelt már halálos áldozatot a gyógyszerhamisítás: az internetről rendelt készítmény okozott halálos mérgezést.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását