2024. május 2. - Zsigmond

Clinton arab támogatást kér

Hillary Clinton amerikai külügyminiszter a Palesztin Hatóság nagyobb, határozottabb támogatására kérte az arab országokat szerda este Washingtonban.
2010. október 21. csütörtök 09:09 - HírExtra
Clinton az American Task Force on Palestine (ATFP) lobbi csoport éves találkozóján mondott beszédet az amerikai fővárosban, s egyebek mellett bőkezűbb támogatást sürgetett az arab országok részéről, mert megítélése szerint ahhoz, hogy a palesztin állam realitássá váljék, "több kell a terveknél és ígéreteknél".

Az amerikai diplomácia vezetője méltatta a Palesztin Hatóság erőfeszítéseit, amelyek szerinte szélesebb pénzügyi támogatást érdemelnek a nemzetközi közösség, köztük az arab államok részéről. A Mahmúd Abbász vezette hatóság legfőbb támogatói különben az Egyesült Államok és az Európai Unió.

Clinton emellett arra szólította fel az arab országokat, hogy lássanak neki békekezdeményezéseik gyakorlati megvalósításához a megrekedt békefolyamat előrelendítése érdekében.

A húsz hónapi szünet után szeptember elején, Washingtonban felújított izraeli-palesztin közvetlen béketárgyalások kevesebb mint egy hónap után zátonyra futottak a ciszjordániai és kelet-jeruzsálemi zsidó telepek folytatódó bővítésének kérdésén.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását