2024. május 6. - Ivett, Frida

Magyaré a chilei bánya?

Magyar tulajdonosa van annak a chilei San José bányának, ahol egy omlás következtében 33 bányász rekedt lent 700 méter mélyen; Farkas Leandro a neve, politikai babérokra tör.
2010. szeptember 1. szerda 10:29 - HírExtra
A bányát egy 56-osmagyar, Kemény György alapította, majd halála után 2002-ben fia, Kemény Marcell vette át tőle. A bányát I. Szent Istvánnak nevezték el. Az ügy kapcsán kiderült: a Szent István bányával régóta gondok vannak. A közelmúltban már két vájár meghalt, egynek pedig amputálni kellett a lábát.

A szakszervezet már két hónappal ezelőtt jelezte Keménynek, hogy reccsenéseket lehet hallani, katasztrófa várható. A vájárok többsége is úgy gondolta, augusztus végéig dolgozik csak a bányában. A körülmények ugyan embertelenek voltak, de jó pénzt kaptak. A bányászok 2,2 millió forintnak megfelelő chilei pesót kapnak, egy másik magyar származású férfi, Leonardo Farkas ugyanis ennyivel segítette meg családjaikat.
Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását