2024. május 13. - Szervác, Imola

Nyomozást indítanak a képviselőverés ügyében

A váci rendőrség vizsgálódik a csörögi képviselői inzultus ügyében; még mindig rosszul van az a csörögi fideszes képviselőnő, akit állítása szerint egy szóváltást követően a Pest megyei település felfüggesztett polgármester asszonya vágott tarkón a községházán.
2010. augusztus 9. hétfő 16:18 - HírExtra
A sértett hétfőn az MTI-nek elmondta: a polgármester nem nyilatkozik a verésről, melynek ügyében a váci rendőrkapitányság vizsgálódik.

A pénteki inzultusra azt követően került sor, hogy a csörögi képviselő-testület - keddi, rendkívüli ülésén - a 160 millió forint összköltségű óvodaépítés körüli visszásságokban valószínűsíthető szerepe miatt - fegyelmi eljárást kezdeményezett Hegedűsné Kripák Ildikó független polgármester ellen, s az eljárás lefolytatásának idejére felmentette őt a munkavégzés alól.

Az ügy vizsgálatára Jakab Helga vezetésével fegyelmi bizottság alakult. A képviselő elmondása szerint pénteken délelőtt észrevette, hogy a polgármester a községháza épületében tartózkodik, ezért utánament, hogy figyelmeztesse: felfüggesztett vezetőként semmi keresnivalója ott. Hegedűsné állítólag egy előzőleg összeszedett iratköteggel a hóna alatt elindult lefelé a lépcsőn, amikor a mellette haladó Jakab Helgát megütötte.

A sértett az MTI-nek azt mondta: bal kézzel, tenyérrel, dühből vágta őt tarkón a polgármester, akivel évek óta rossz viszonyban vannak, egyebek mellett azért, mert mindketten indultak, illetve indulnak a község vezetői posztjáért. A korábbi konfliktusok okán a képviselő magnóval a zsebében ment be a polgármesteri hivatalba, hogy távozásra szólítsa fel a fegyelmi alá vont Hegedűsnét. A szóváltást felvette, de - mint mondta - a két gyermeke által is végignézett tettlegességre nem számított. A képviselő feljelentést tett és látleletet vetetett.

Jakab Helga hétfőn úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy az ütéstől még mindig rosszul van: szédül, fáj a feje, hányingerrel küzd és a látása sincs rendben. Hozzátette: a háziorvosa szerint kisebb agyrázkódást szenvedhetett, emiatt pénteken koponyaröntgenre kellett mennie a váci kórházba.
A képviselő úgy tudja: Csörög alpolgármestere - hivatalból - szintén feljelentést tett az ügyben, ám az MTI hétfőn délelőtt nem érte el az alpolgármestert. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese, Kovács Viktória információi szerint eddig csupán Jakab Helga feljelentése érkezett meg, melynek alapján a váci rendőrkapitányság jelenleg azt vizsgálja, hogy történt-e egyáltalán bűncselekmény, s ha igen, milyen.

Hegedűsné Kripák Ildikó polgármester az MTI-hez pénteken eljuttatott e-mailben szabálytalannak és alaptalannak nevezte az ellene indított önkormányzati eljárást, s jogi elégtételt helyezett kilátásba. Később telefonon elhárította az állítólagos veréssel kapcsolatos kérdéseket, csak annyit jegyzett meg, hogy nem szeretne beszélni a községházán történtekről. Hozzátette: Jakab Helgával rokoni kapcsolatban állnak, ugyanis férje unokatestvéréről van szó.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását