2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Jakupcsek: Újra kellene fogalmazni a magyar konyhát!

Kiszel Tünde rajong a magyar konyháért, és bevallása szerint, a jó génjeinek köszönheti, hogy nem hízott el. Ezzel szemben Jakupcsek Gabriella a magyar gasztronómiával egyáltalán nincs megelégedve. A médiadíva, és a műsorvezetőnő nyilatkozott.
2010. július 25. vasárnap 08:55 - Tamási Ágnes Anna
Szereted a magyar ételeket?

Kiszel Tünde: A magyar ételek a legfinomabbak, a legtüzesebbek a világon. Sok országban jártam már, és ettem ízletes kosztot, de a hazai képviseli a legszínesebb és leggazdagabb íz világot. Én úgy gondolom, hogy híres a magyar konyha.

Jakupcsek Gabriella: Nem kifejezetten kedvelem a magyar ételeket. De tegyük fel a kérdést: mi a magyar konyha? Szerintem a hazai konyha legnagyobb dilemmája, hogy újra kellene fogalmazni. A hétköznapi magyar konyhát nem szeretem, a régi, eredeti magyar ételeket viszont igen. Régen más típusú fűszereket használtak, és a hús is más volt: ezeket kellene visszahozni.

Szoktál otthon főzni, vagy inkább étteremben eszel?

K.T.: Szeretek főzni, mert teljesen kikapcsol, viszont mostanában nem nagyon van rá időm. Sokat utazok, pörgök napközben, így csak hétvégeken és este tudok rá időt szakítani. Alkonyatkor már nem szoktunk nehéz ételeket fogyasztani, ilyenkor inkább tejbegrízt vagy virslit eszünk Donatellával.

Szeretünk étterembe járni, van is néhány kedvencünk, főként azok a helyek, ahol van gyertyafény és terasz.

J.G.: Mióta a kislányom megszületett azóta kevesebbet főzök, mert a fiaim már külön élnek. Ünnepi alkalmakra viszont mindig magam készítem az ételeket.

Mennyire tartod jónak a bio ételeket?

K.T.: Jó dolognak tartom, de én szeretem az ízeket. Hála az égnek jó géneket örököltem, és nem vagyok hízásra hajlamos, de azért odafigyelek arra, hogy mit eszem. Tiszteletben tartom azokat, akik csak bio ételeket fogyasztanak, de én inkább a hagyományos kosztra esküszöm.

J.G.: Szeretek egészségesen táplálkozni, de nem mondanám, hogy bio- fan vagyok. Nem rendeztem át az életemet a bio ételekre. Egyrészt azért , mert nehéz hozzájutni, másrészt ez egy életforma.

Mi a véleményed a saláta bárokról?

Középpontban a magyar konyha
A magyar konyha a magyar kultúra egyik kiemelkedő különlegessége, jellegzetességét a többféle alapanyag, a jellegzetes fűszerezés és sajátos konyhatechnológiai műveletek együttes hatása alakított ki, még ha nem is tartozik a legegészségesebbek közé. A legismertebb magyar nemzeti ételek a gulyás, halászlé, töltött káposzta, paprikás csirke, paprikás krumpli, disznótoros, bableves, túrós csusza.
K.T.:Szeretem a salátákat, és ilyenkor nyáron sokat is eszek belőle, mert nem kívánom a nehéz ételeket. Otthon is szoktam készíteni különböző öntetekkel.

J.G
.: Magyarországon nagyon nehéz egészségesen élni a hétköznapok szintjén. Az egész olyan unalmas, egysíkú, és kevés van belőlük, és a szendvicsbárokkal is ez a helyzet. A Balatonnál sincs salátabár, csak az éttermekben lehet enni. Mindenhol csak rántott, fűszeres, és zsíros dolgokat lehet kapni. Nincs egy normális büfé, ahol egészséges táplálékot lehetne enni.

Vajat, vagy margarint használsz szívesebben?


K.T.: Szívbarát margarint fogyasztok, mert a vaj az zsírosabb. Viszont főzéskor olaj és zsír helyett, vajat használok.

J.G: A margarinnal sincs semmi bajom, de az igazán jó ételekhez a vaj dukál.

Egészségesebb ételeket fogyasztasz, vagy inkább a magyaros ételek jönnek be?

K.T.: Igazából mind a kettő! Valamikor nagyon jól esik egy sertés- vagy marhapörkölt, de ezek nagyon nehéz ételek, és nem mindig lehet őket enni. A rakott krumpli az egyik kedvencem, és állítólag nagyon jól csinálom, amikor vendégek jönnek hozzám, általában sült húsok mellett, ezt szoktam készíteni. Egészséges ételeket abban az esetben fogyasztok, ha fogyni szeretnék.

J.G.: Az egészséges ételek híve vagyok, de szeretem az ízletes ételeket.

Mi a véleményed a gyorséttermekről?


K.T.: Néha jó, de nem szoktam túlzásba vinni. A kislányomnak sem engedem, hogy rendszeresen ilyen helyekre járjon, hiszen nem egészséges, és ráadásul hizlal.

J.G.: Ha nem tudom megoldani máshogy, akkor szívesen megyek a MCDonald’s és a Burger King gyorséttermeibe.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását