2024. április 26. - Ervin

Michael Jacksonnak megérte meghalnia

A pénz ömlik, a számlákat kifizették, és azoknak a véleménye, akik úgy vélekedtek, hogy Michael Jackson talán halálában még többet keres, mint életében, helyesnek bizonyult: az énekes hagyatéka több száz millió dollárral gyarapodott egy év alatt.
2010. június 23. szerda 14:37 - HírExtra
A hatalmas adósságoktól sújtott Jackson-birodalom a zenész öröksége kezelőinek hála kilábalni látszik a szakadékból, amelybe még az énekes halála előtt zuhant. A befolyó összegek révén sem Jackson gyerekeinek, sem pedig édesanyjának nem lesznek anyagi gondjai, és még a jótékonysági szervezetek is részesülhetnek pénzből.

A hagyaték egy év alatt több mint 250 millió dollárral gyarapodott, a pénz egy részéből az örökséget kezelő John Branca és John McClain 70 millió dollárnyi adósságot törlesztett.

A Michael Jackson halála óta eltelt időszakban a kezelők megállapodást kötöttek a Sony Music kiadóval. Az egyezség hét év alatt 200 millió dollárt garantál az örökösöknek, 125 millió már ebből az üzletből be is folyt.

A This Is It című film világszerte 252 millió dollárt keresett, a Sony Pictures 60 millió dollár előleget fizetett a családnak, a DVD értékesítésből még több pénz folyhat be.

Megállapodást kötöttek egy új táncos játékról is, az Universal Music Group Bravado nevű csoportja 26 millió dollárt fizetett előre, de további részesedés is várható, ha a játék jó eladási statisztikákat produkál.

Magas összeg, 25 millió dollár származott a zenei jogdíjakból, ez az albumeladásoknak és annak köszönhetően, hogy a rádiók az elmúlt egy évben leporolták Jackson slágereit.

Váratlanul sok pénz, 11 millió dollár folyt be azokból a jogdíjakból, amelyeknek felerészben Jackson volt a birtokosa. Ezek között szerepel például a Beatles katalógusa.

A Michael Jackson halála óta eltelt időszakban világszerte 31 millió lemezt adtak el az énekes dalaival, ebből Észak-Amerikában 8,3 milliót. Ezzel Amerikában Jackson lett az év legkeresettebb előadója, messze megelőzve a második helyen álló Taylor Swiftet. Nyolcmilliónál több albumot legutóbb Usher tudott eladni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását