2024. április 29. - Péter

A riadó óta 18.156 ember halt meg h1n1-ben

A pontosan egy éve a 21. század első pandémiájának minősített H1N1-járványban 18.156 ember halt meg bizonyítottan, ami jóval kevesebb, mint amennyien a szezonális influenzában rendszerint életüket vesztik - közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO).
2010. június 11. péntek 20:35 - HírExtra
A vírus, amely a WHO 2009. június 11-én kihirdetett világjárvány-riasztása után hónapokig izgalomban tartotta a világot, ma már "globálisan kevéssé aktív" - jelentette ki az AFP francia hírügynökségnek Gregory Hartl, az ENSZ szakosított szervezetének szóvivője. A WHO közleménye szerint a vírus "szórványosan" terjed a déli félteke mérsékelt égövi területein, ahol most kezdődik a tél, a trópusi régiókban pedig "aktívan, de csökkenő ütemben" terjed.

Az elővigyázatossági intézkedések ugyanakkor érvényben maradnak, s továbbra is a terhes nők és a fiatalok a leginkább veszélyeztetett személyek, mondta Hartl, aki szerint "a H1N1 a következő télen határozottan domináns vírus lesz". A szóvivő szerint a WHO által nyilvánosságra hozott adatok "kétségtelenül alábecsültek".

"Nehéz megadni a pontos adatokat, ilyenekkel csak két év múlva fogunk rendelkezni, amikor a vírus már eltűnik" - mondta Hartl, aki szerint a végleges veszteségadat többszöröse lesz a most bejelentett számoknak. A szezonális influenzajárványoknak a WHO szerint világszerte 250-500 ezer áldozata szokott lenni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását