2024. május 6. - Ivett, Frida

Vihar: a biztosítók 5,5 milliárdos kárkifizetésre számítanak

A négy nagy biztosító mintegy 5,5 milliárd forint kárkifizetést kalkulál az utóbbi egy hét viharkárai miatt az eddigi bejelentések alapján, a károsultak száma - biztosítónként - meghaladja a tízezret.
2010. május 21. péntek 16:15 - HírExtra
Mintegy 16 ezer kárbejelentésre számít az eddigi adatok alapján az AEGON Magyarország biztosító. A lakásbiztosítási piac vezető szereplőjénél - a lakásbiztosítások egyharmada jut erre a biztosítóra - péntek reggelig több mint 11 ezren jelentkeztek, a károk összegét az ügyfelek több mint egymilliárd forintra becsülik. Az eddigi jelzések intenzitása alapján a társaság további 4-5 ezer kárbejelentésre és 1,5 milliárd forintos teljes kárösszegre számít. A károk átlagos értéke egyenként megközelíti a százezer forintot. A vihar a legnagyobb pusztítást Borsodban okozta, ám jelentős a Veszprém és Pest megyéből, Budapestről és Pécsről érkező bejelentések száma is. A károknak csaknem 95 százaléka köthető viharokhoz és felhőszakadásokhoz.

A Generali biztosító egy hét alatt eddig több mint ezer településről csaknem 11 ezer kárbejelentést regisztrált. A becsült kárösszeg megközelíti az 1,9 milliárd forintot. A károk 80 százaléka a lakásbiztosítással rendelkezőket, valamint a kis- és középvállalati szektort érinti, 20 százaléka pedig az ipari és a mezőgazdasági ágazatot. A pénteken 10 óráig bejelentett károk közül 7.276 a vihar, 3.039 a felhőszakadás, 290 az árvíz, 153 pedig villám miatt keletkezett.

Az Allianz Hungária Zrt.-hez a hétvége óta eddig megközelítőleg 12 ezer kárbejelentés érkezett. Sokan azonban még nem tudták bejelenteni kárukat, főként Miskolcon és annak környékén lehet további kárbejelentésekre számítani. A leginkább érintett, vihar sújtotta területek: Miskolc és környéke, Budapest, Pécs, Győr, Veszprém és Tatabánya. Az eddig bejelentett károk kapcsán a várható kárkifizetés összege meghaladja a 960 millió forintot.

A Groupama Garancia Biztosítónál a májusi időjárási károk száma meghaladja a 10 ezret, de a végső szám elérheti a 15 ezret is, mintegy 1,2-1,3 milliárd forint becsült kárösszeggel. A kisebb értékű - 100 ezer forint alatti - károk esetén a társaság alkalmazza a telefonos kárrendezést, amikor 1-2 napon belül fizet. A nagyobb károknál pedig - szükség esetén - kárelőleget fizet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását