2024. május 3. - Tímea, Irma

Webszínház 1.0

Ezentúl a számítógép vagy a mobiltelefon képernyőjén is követhetőek lesznek a netszinhaz.com által közvetített színházi előadások, kulturális események.
2010. április 24. szombat 17:32 - HírExtra

Az internet napjainkra elérte azt a sávszélességet, ami lehetővé teszi, hogy a világhálón akár több ezer ember kövesse élőben ugyanazt a kulturális eseményt, így "a modern formákat" fel lehet használni a klasszikus tartalmak közvetítésére - mondta a rádiós és televíziós műsorvezetőként is ismert Kovács Áron, a nemrég indult cég ügyvezetője az MTI-nek.

Mint kifejtette, nem érdemes attól tartani, hogy az online közvetítés "megöli" a színházba járást, hiszen egy jó futballmeccsre is kimennek az emberek a tévéközvetítés ellenére, ahogy koncertekre is járnak, hiába elérhető az adott előadó zenéje cd-n vagy dvd-n.

Kovács Áron elmondása szerint a weboldalon létre kívánnak hozni egy letölthető adatbázist, de az oldal fő profiljának az online közvetítést szánják.

A honlap stábja minden előadást három kamerával közvetít; az élőben vágott adást a tervek szerint rövidesen akár Full HD felbontásban, 5.1 Dolby Surround hangminőségben is élvezhetik majd a nézők. A közvetítéseket a netszinhaz.com különleges szolgáltatásokkal tervezi kiegészíteni: a néző több nyelven is megjeleníthet feliratot az előadáshoz, valamint egy arckövető szoftver segítségével a kiválasztott szereplő arcát a képernyő felső sávjában kinagyítva is figyelheti.

A honlap műsorkínálatában jelenleg többek között a budapesti Közép-Európa Táncszínház, a szolnoki Szigligeti Színház és a Békés Megyei Jókai Színház előadásai szerepelnek, de Kovács Áron tájékoztatása szerint a netszinhaz.com a Margitszigeti Szabadtéri Színházzal is szerződést kötött.

A weboldal virtuális jegyárait mindig az adott előadáshoz igazítják, de alapelv, hogy az online közvetítés ára jelentősen alacsonyabb legyen a valódi belépőénél.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását