2024. május 10. - Ármin, Pálma

Téli olimpia:esély a magyar aranyra

Huszár Erika döntőbe jutott a rövidpályás gyorskorcsolyázók női 1500 méteres számában a vancouveri téli olimpián. A négy éve Torinóban ezen a távon negyedik magyar versenyző futamgyőztesként került a közép-európai idő szerint 4:50 órakor kezdődő fináléba.
2010. február 21. vasárnap 09:18 - HírExtra
Huszár az első kör után élre állt, s vezette a mezőnyt. A táv feléhez közeledve viszont riválisai nagyobb tempóra kapcsoltak, így visszacsúszott az ötödik pozícióba, csak a bolgár Jevgenyija Ragyanova volt mögötte, de nem volt sokkal lemaradva többi vetélytársától. A kanadai Kalyna Roberge váratlanul kicsúszott az egyik kanyarban, így a 26 éves magyar negyedik helyen korcsolyázott. Két körrel a vége előtt aztán az 500 méteren Torinóban és Vancouverben is győztes kínai Vang Meng (Wang Meng) kilökte két versenyzőtársát, így Huszár az élen találta magát, s könnyedén becsúszott a fináléba (2:24.192 p).

A három elődöntőből az első kettő az "A", a harmadik és negyedik a "B" döntőbe került, azonban a legjobbak mégsem hatan fognak megküzdeni az érmekért, hanem nyolcan, mivel - éppen Huszár futamából - két versenyzőt továbbjuttattak a bírók.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását