2024. április 26. - Ervin

Szín égő! Sok-sok kis Avatar meg Pandora születik az USA-ban

Valószínűleg sok csecsemő kapja majd az Avatar nevet az Egyesült Államokban. Amerikában természetes jelenségnek számít, hogy sokan a legsikeresebb mozifilmek szereplőiről nevezik el az újszüllötteket.
2010. január 18. hétfő 19:42 - HírExtra
Valószínűleg sok csecsemő kapja majd az Avatar nevet az Egyesült Államokban. Amerikában természetes jelenségnek számít, hogy sokan a legsikeresebb mozifilmek szereplőiről nevezik el az újszüllötteket. James Cameron világszerte sikert arató új sci-fije nyomán az amerikai mozirajongók körében máris az Avatar az egyik a legnépszerűbb név.

A kasszasikerlistákat már ötödik hete vezető háromdimenziós alkotás vasárnap este elnyerte a legjobb filmnek járó Arany Glóbusz-díjat, és Cameron a legjobb rendező lett, ami nyilván újabb ösztönzés a mozirajongók számára, hogy gyerekeiket a film címe vagy valamelyik szereplője után nevezzék el.

Az Avatar mellett népszerű név lett Neytiri, aki a kitalált Pandora bolygó csodálatos világában az őshonos harcias navi nép hercegnője. Minden bizonnyal sokan fogják gyerekeiknek a Toruk nevet adni, a filmbeli hatalmas repülő sárkány után, és a fiúk körében gyakori lesz Eytucan, aki Neytiri apja, a navi nép vezére.

Az új filmes nyelvet teremtő fantasztikus film hatására sokan Pandorának fogják keresztelni gyereküket, így fejezve ki és téve maradandóvá a film iránti imádatukat.
Az egymilliárd dolláros bevételi határt eddig az Avatar érte el a leggyorsabban a filmtörténetben, jelenleg 1,6 milliárd dolláros jegybevételnél tart. Amerikai szakértők megfigyelése szerint ha egy film átlépi a 100 millió dolláros bevételt, megnő az esélye annak, hogy valamelyik karaktere névadási mániát indít el.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását