2024. április 26. - Ervin

"A Jobbik készen áll a kormányzásra!"

A Jobbik legalább négy szakmai konferencián kívánja megvitatni az ország irányítását, majd ezek tapasztalatait összegezve, januárban bemutatni programját. A jelenlegi cikk az első, rendvédelmi konferenciáról ad teljes képet.
2009. október 4. vasárnap 11:38 - Pásztor Balázs
Ami várható

A párt, négy szaktekintély részvételével egy villám-sajtótájékoztatón vázolta mind a Jobbik, mind a jelenlegi konferencia terveit. Az EP-választások eredményeit tekintve Magyarország harmadik legnagyobb, jelenleg nem parlamenti pártja most vasárnaptól kezdve négy szakmai kongresszust fog tartani, amelyben az ország összes problémájára igyekszenek olyan megoldást találni, amelyet nem a politika, hanem egy szakember-gárda diktál - ezzel eloszlatva az összes olyan vádat, amely a párt állítólagos szakember-hiányát sérelmezte. Ezek a mostani rendvédelmi konferencia, valamint az elkövetkező ifjúsági és népesedési, majd az egészségügyi, végül pedig a gazdasági konferencia.

Ezek alapján pedig „a Jobbik készen áll a kormányzásra!” - legalábbis a sajtótájékoztató vezetőjének állítása szerint. Ezt a tervezett négy - és a szóvivő által valószínűsített további, előre el nem tervezett pár - konferencia lezajlása és összegzése után a párt egy bárki által megtekinthető pártprogrammal kívánja alátámasztani, január 16-i dátummal. A szóvivő külön hangsúlyozta, hogy a párt képviselői márt most több száz kabinetben vannak jelen - külsősként és belsősként egyaránt - így a szakmaiságból eddig sem volt hiány.

A jelenlegi, „építő jellegű” konferencia elsődleges célja a rendőrség megbecsülésének és tekintélyének visszaállítása, valamint a bűnüldözésben való paradigmaváltás útirányénak bemutatása. Ebben négy szaktekintély egy-egy előadással lesz az összegyűltek segítségére: Osvát László nyugalmazott rendőrezredes, Szima Judit a Tettrekész Magyar Rendőrök Szakszervezetének főtitkára, Kincs István az Őrmester Zrt. vezérigazgatója, és Kiss Róbert, az Új Magyar Gárda Mozgalom főkapitánya.

Apu, kezdődik!

Kicsivel több mint 100 ember gyűlt össze egy hangulatos, régi magyar időket idéző teremben. „Nem feltétlenül ez a legnagyobb problémája Magyarországnak, de amíg ezt nem oldjuk meg, addig többihez sem foghatunk hozzá” - hangzik el a vezérelv pontban 11-kor. „Rendet kell tenni.”- nyomatékosítják, majd átadják a szót, a már a sajtótájékoztatót is irányító levezetőelnöknek, Kárpáti Dánielnek, majd elhangzik tőle némi privatizáció-, IMF- és külföldi tőke-ellenes szólam.

Tőle Osváthoz kerül a mikrofon, és elkezdi életpályának vázolását, amiből az derült ki, hogy azért hagyta ott 2004-ben a rendőrséget, mert minden új főkapitány önkényes alapon, a szakmaiságot mellőzve szervezte át a rendőrséget. Majd vázolja a Jobbikkal való találkozását, és kissé mélyebben belemegy rendőrség múltjának boncolgatásába, és bírálja egyes tüntetések feloszlatását is. „Ütőképes, szakmailag jól felszerelt, megfelelő szakembergárdával ellátott, politikailag semleges rendőrség létrehozása a cél. (...) Ha egy társadalmilag elfogadott rendőrség lenne, akkor talán az ország is helyreállna.” Szakmáját tekintve nagyon fontosnak nevezte a személyi kiválasztást, és bajnak nevezte a honvédség megszüntetését - „mivel a rendre és fegyelemre való nevelés is megszűnt” - de nem indítaná azt újra.

„A lényeg az, hogy a rendőr tudjon intézkedni, kapcsolatot létesíteni” - és így jó benyomást gyakoroljon, ami tömegessé válva később megbecsülésbe csap át. Fontosnak nevezete az informátorok meglétét, és ezáltal a társadalom bevonását a bűnüldözésbe, a sajtóval való jó, nyílt kapcsolatot, valamint azt, hogy a rendőrség átérezze az emberek problémáit. „Ha ez mind így lenne, akkor a rendőrség visszaszerezhetné a társdadalom bizalmát. Semmi mást nem akarunk, mint rendet és biztonságot!”

Jön a gárda!


Kiss Róbert főkapitány helyett Molnár László, az Új Magyar Gárda Mozgalom szóvivője tartja meg az előadást. A gárda egyik fő feladatának nevezte a közvetítést a társadalom számára. „A problémákat úgy lehet elsősorban megállítani, hogy beszélünk róla. Azzal kezdődik az egész, hogy leszögezzük: baj van. Nem titkolódzunk, hanem szakmai párbeszédet indítunk.” Állítása szerint a rendőrség igyekszik a statisztikai adatait kozmetikázni, és erre példát is hoz: „miközben hivatalosan csökken a bűncselekmények száma, az emberek közbiztonság-érzete romlik.” „A Magyar Gárda egyik célja, hogy minden egyes kistelepülésen alapuljon egy Magyar Gárda-raj” - ez lenne az Osvát által is említett társadalmi kapcsolatok egy része a rendőrség számára. „A cél, hogy a bűnöző hamar magán érezze az igazságszolgáltatás súlyát.„

„Terjed a cigánybűnözés országszerte. Egyre több faluban leszünk kisebbségben, egyre több faluban szűnik meg a közrend” - ezért paradigmaváltás kell. Szavai szerint ahol a Gárda feltűnik, ott ők képesek kezelni a problémát, és falu örül ennek. Ráadásul beszámolója alapján a bűnözés mértéke néha a mezőgazdasági termelést is lehetetlenné teszi, mivel a gazda magának akar termelni, nem a tolvajnak. Ennek alapján szigorítani szeretnének sok meglévő jogszabályon, és a rendőrség fellépésén egyaránt. Mellékesen pedig Gyurcsányt, Draskovicsot és Bajnait kádárgyereknek nevezi.

„A közeljövőben a Gárda létre fog hozni egy olyan polgárőr-egyesületet, amely gárdistákból fog állni - a 2006-os polgárjog-törvény alapján, a bűnüldözés segítésére”. Gondolatébresztője szerint ehhez a Jobbik parlamenti jelenléte is szükséges, mint ahogy ahhoz is, hogy a Gárda kiválthassa a rendőrség egyes feladatait addig, amíg a rendőrség nem működik kellő létszámmal. Ilyen feladatok lennének a közbiztonsági kamerák figyelése, figyelő-szolgálat ellátása, objektumőrzés, helyszíni felügyelet, körözött járművek beazonosítása, valamint a rendőr szakmai irányítás alatt lévő gárdista-rendőr pár felállítása.

Molnár elbeszélése alapján a gárda a fiatalok életének a helyreterelését is ellátná: plázakultúra helyett valami mást kínálnak. Fellépnek a drog, az alkohol, a dohányzás és az AIDS terjedése ellen, és megpróbálnak felelősségre nevelni. Röviden hozzá tette még a „valódi nemzeti kormány” létrehozásának tervét, ami természetesen nemzeti őrséggel is járna.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

imre608
2009. október 4. 20:35
Tökéletes a program.Hajrá jobbik!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását