2024. március 19. - József, Bánk

Mégsem MSZP-s a Jobbik elnök?

Cáfolja a Jobbik a Magyar Hírlap azon értesüléseit, amelyek szerint Montlika Zoltán, a párt hajdúsámsoni elnöke az MSZP tagja.
2009. október 1. csütörtök 15:45 - HírExtra
A közlemény szerint Montlika Zoltán a Jobbikba való belépésekor nyilatkozatot tett, hogy nem tartozik más pártba, de arról is tájékoztatta a pártot, hogy egy ideig valóban az MSZP tagja volt.

Mint a közleményben felidézik: Montlika Zoltán azért lépett be a szocialistákhoz, mert "gyerekkori barátja, Tar Zoltán helyi szocialista elnök, egy, a helyi MSZP-ben való tisztújítás miatt barátilag megkérte, hogy belépésével és szavazatával segítse őt egy párton belüli ellenfelével szembeni választáskor".

A Jobbik szerint Montlika Zoltán ezen túl más szerepet nem vállalt az MSZP-ben, és később Tar Zoltán kezébe adta a kilépési nyilatkozatát.

"Montlika Zoltán meg van győződve abban, hogy jóhiszeműen járt el, és a helyi tényfeltáró tevékenysége miatt indultak ellene az alaptalan támadások, de lemond minden párton belüli tisztségéről, így a hajdúsámsoni szervezet elnöki tisztségéről is, és a jobbikos tagság kezébe helyezi a sorsáról való döntést" - írták.

A párt 7.100 tagjából kilencen vannak, akik valaha az MSZP-nek is a tagjai voltak, viszont 541 olyan tagjuk van, aki a korábban Fideszbe tartozott - áll a közleményben.

A Magyar Hírlap csütörtöki számában Tar Zoltán, a szocialisták hajdúsámsoni első embere azt nyilatkozta, hogy Montlika Zoltán 2005-ben lépett be az MSZP-be, és azóta hivatalosan nem hagyta el a szocialista pártot, nem adott le kilépési nyilatkozatot.
Tar Zoltán szerint Montlika Zoltánt így utólag ki kell zárniuk az MSZP-ből.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását