2024. május 17. - Paszkál

Del Potro legyőzte Federert a döntőben

Az argentin Juan Martin Del Potro nyerte a férfi egyest az amerikai nyílt teniszbajnokságon, miután a fináléban öt szettben legyőzte a svájci Roger Federert.
2009. szeptember 15. kedd 07:00 - HírExtra
Az esélyesebb Federer jól kezdett, majd amikor elvette ellenfele adogatását, megnyerte az első szettet. A második játszma elején is gyorsan brékelt, azonban Del Potro nem adta fel, és izgalmas csatában, rövidítésben egyenlített. Az utóbbi öt évben diadalmaskodó Federer megint újított, azonban a negyedik szett hajrájában megint az élete első Grand Slam-fináléját vívó Del Potro összpontosított jobban.

Következett a döntő játszma, amelyben a dél-amerikai frissebben mozgott, és pályafutása legnagyobb sikerét elérve letaszította a trónról a 16. GS-győzelmére készülő Federert.
Sokat mondó adatok: a világelső 62 ki nem kényszerített és 11 kettős hibát ütött, szerváinak pedig csak a fele sikerült.

"Mindent megpróbáltam, de semmi sem sikerült. Elszalasztottam a lehetőséget" - jegyezte meg Federer, aki ezt megelőzően sorozatban 40 győzelmet aratott a US Openen.

"Az egyik álmom volt, hogy nyerjem meg a US Opent. A másik, hogy legyek olyan, mint Roger. Az első sikerült" - jegyezte meg a 20 éves Del Potro a 4 óra 6 perces döntő után. Hozzátette: a másik álom beteljesedéséhez még sokat kell fejlődnie.

Eredmény:
férfi egyes, döntő:
-----------------
Del Potro (argentin, 6.) - Federer (svájci, 1.) 3:6, 7:6 (7-5), 4:6, 7:6 (7-4), 6:2
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását