2024. április 26. - Ervin

Táncos lábú koreaiak a Vígszínházban

Koreai fantázia címmel a Koreai Nemzeti Táncegyüttes tart előadást augusztus 25-én este a budapesti Vígszínházban; a rendezvény apropója, hogy a Koreai Köztársaság és Magyarország 20 éve vette fel a diplomáciai kapcsolatot egymással.
2009. augusztus 22. szombat 14:13 - HírExtra
Az 50 éves Koreai Nemzeti Táncegyüttes előadását, a Koreai fantáziát különféle hagyományos táncokból állították össze a legkiválóbb koreográfusok és előadóművészek - mondta Czobor Margit, a Vígszínház művészeti titkárságának vezetője az MTI-nek.

A Koreai Köztársaság Kulturális, Idegenforgalmi és Sportminisztériuma arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Nemzeti Táncegyüttes produkciójából a néző képet kaphat a koreai tánc jellemzőiről, a "mozdulatlanság közötti mozgásokról", a "mozgások közötti mozdulatlanságról", a belső csendről és a férfias dinamizmusról.

A társulat megalakulása óta a világ több mint 70 országában lépett fel a koreai hagyományos táncokkal. A júniusban elhunyt világhírű német koreográfus, Pina Bausch 2001-ben látta a Koreai fantáziát, és az előadás után csak annyit mondott: "Nem tudom szavakban kifejezni, mennyire megérintett a táncuk".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását