2024. május 14. - Bonifác

Nem lesz BKV-sztájk

Megállapodott a BKV menedzsmentjével a sztrájkot hirdető tizenegy szakszervezet a 2009-es bérfejlesztésről hétfőn - közölte a Tömegközlekedési Dolgozók Független Szakszervezeti Szövetségének alelnöke az MTI-vel.
2009. március 16. hétfő 12:16 - HírExtra
A tizenegy szakszervezetet tömörítő sztrájkbizottság elfogadta a cégvezetés által kínált 5 százalékos bérfejlesztést és megállapodtak abban, hogy az év végi juttatásokat 45 ezer forintra emelik, továbbá a BKV létszámcsökkentést csak közös megegyezéssel hajthat végre azoknál a dolgozóknál, akik korengedménnyel nyugdíjba mehetnek - mondta Nemes Gábor.

Hozzátette, hogy a kollektív szerződéssel kapcsolatban a sztrájkbizottság álláspontja változatlan: továbbra is meg kívánják tartani a szociális juttatások mértékét.

A sztrájkbizottság a megállapodás aláírásával visszavonta a sztrájkfenyegetést.
Szilágyi Károly, a BKV szóvivője az MTI-nek reagálva azt mondta: örömteli, hogy a szakszervezetek máris megelőlegezték a vállalat menedzsmentje által megfogalmazott ajánlattervezet elfogadását, amelyről hétfőn délután kezdődik az egyeztetés.

A Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége később ismerteti álláspontját.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását