2024. május 18. - Erik, Alexandra

Miséznek az elhunyt Cozmáért

Ökumenikus istentiszteletet tartanak az MKB Veszprém és a román válogatott február 8-án meggyilkolt kézilabdázója, Marian Cozma emlékére vasárnap 16 órakor Veszprémben, a várban lévő Szent Mihály Székesegyházban - tájékoztatta Horváth György, a veszprémi
2009. március 6. péntek 10:21 - HírExtra
Az istentiszteleten jelen lesz Petre Cozma, a meggyilkolt román sportoló édesapja, továbbá Marian Cozma menyasszonya, akivel azon a tragikus hajnalon a veszprémi Patrióta bárban szórakozott, s ott lesznek Veszprém vezetői is, élükön Debreczenyi János polgármesterrel - közölte a szóvivő.

Tájékoztatása szerint az istentiszteletet Márfi Gyula, veszprémi katolikus érsek és Kozma Imre atya, a Máltai Szeretetszolgálat elnöke celebrálja. A református egyház képviseletében jelen lesz a megemlékező istentiszteleten Steinbach József püspök, az evangélikus egyház képviseletében pedig Ittzés János püspök. Romániából részt vesz az istentiszteleten Siluan Manuila, ortodox püspök is.

Hunyadfalvy Ákos, az MKB Veszprém KC társadalmi elnöke arról tájékoztatta az MTI-t, hogy természetesen a sportklub teljes vezetése ott lesz a megemlékezésen, s szerinte a klub valamennyi játékosa is elmegy a társuk emlékére rendezett istentiszteletre.

Gerendási István, a Rajkó Művészegyüttes Kht. igazgatója arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Rajkó Művészegyüttes Zenekara a meggyilkolt kézilabdázó emlékére, valamint a megbékélés jegyében fellép a vasárnapi veszprémi emlékező és engesztelő szentmisén. A szertartáson a zenekartól felhangzik Massenet Meditációja és J. S. Bach Ave Maria című műve.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását