2024. április 25. - Márk

Tragédia! Újabb kézilabdás halt meg

Egy barátot veszítettünk el – mondják német kézilabdás berkekben Sebastian Faisst tragédiájára. A húsz éves tehetség Svájcban, egy korosztályos válogatott mérkőzés közben lett rosszul.
2009. március 4. szerda 19:39 - Gedei Szilárd
A román válogatott veszprémi játékosának, Marian Cozmának meggyilkolása után már itt az újabb lesújtó tragédia a világ kézilabdázásának világából.

Sebastian Faisst, a német első osztályú Dormagen játékosa vasárnap ünnepelte volna 21. születésnapját. A Svájcban rendezett barátságos meccs 14. percében esett össze a pályán a fiatal játékos. Azonnal kórházba szállították, ott azonban rosszullétét követő egy óra múlva meghalt.

Agyvérzés?

- Talán egy ér záródhatott el az agyában – mondta a sokkból ocsúdó csapatorvos, Kurt Steuer a Bildnek. A jobbátlövő pozícióban páratlan tehetségnek tartott Faisst halálának okát azonban most még csak találgatják.

A fiatal kézis tragédiája egész Németországot megdöbbentette. Klubja, a HSV Dormagen elnöke, Uli Derad is megdöbbent játékosának halálán.

- Egyszerűen nem lehet felfogni azt, ami történt. Nemcsak egy játékost, hanem egy barátot veszítettünk el. Nehéz erre szavakat találnunk – nyilatkozta a megrendült sportvezető.

Döbbenet és találgatás

A szerencsétlenül járt kézilabdázó holttestét Zürichbe szállították – ott tudják majd csak egy vizsgálat után megmondani, mi is történt igazából a tehetséggel.

Az európai kézilabdázás döbbenetét talán a fiatal játékos klubjának honlapján olvasható mondatok foglalják össze: „Sebastian Faisst meghalt. Kimondhatatlan sokk alatt vagyunk…”.
Forrás: Bild
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását