2024. április 20. - Tivadar

Díjakkal térnek haza filmjeink

Fliegauf Benedek Dealer című filmjét a dél-amerikai Limában, Mundruczó Kornél rendezését, a Deltát és Karchi Perlmann Vacsora című alkotását a németországi Cottbusban megrendezett filmfesztiválon díjazták - közölte a Magyar Filmunió kedden az MTI-vel.
2008. november 18. kedd 13:58 - Hírextra
A múlt héten tartották meg Limában a kelet-európai filmek első nemzetközi fesztiválját. A perui fővárosban Al Este De Lima címmel megrendezett seregszemle Fliegauf Benedek több munkáját is műsorra tűzte, amelyek közül a 2004-ben készült Dealer elnyerte a legjobb film díját - írta Papp Csaba Zoltán.

A filmunió munkatársának tájékoztatása szerint a németországi Cottbusban megrendezett, szintén Európa keleti felének filmművészetére összpontosító filmfesztiválon a Nemzetközi Filmklub Szövetség (FICC) zsűrije Mundruczó Kornél Delta című rendezését méltatta Don Quijote-díjával.

Az Amerikában élő Karchi Perlmann 26 perces, Vacsora című alkotása pedig a legjobb rövidfilm díját nyerte el a 18. alkalommal megrendezett, hétvégén véget ért cottbusi seregszemlén, amely az idén 36 ország összesen 136 filmjét vonultatta fel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását