2024. április 26. - Ervin

Hibákkal teli James Bond film

Nemcsak attól különleges az új James Bond-film, A Quantum csendje, hogy a sorozat történetében első ízben nem hangzik el a varázsmondat: "Nevem Bond. James Bond.", nemcsak attól, hogy Daniel Craig 007-es szuperügynöke továbbra is vitákat vált ki - egyesek
2008. november 18. kedd 12:38 - Hírextra
A rendezői melléfogások ugyan nem veszélyeztetik Bond legújabb küldetésének sikerét, de jócskán ad csámcsogni valót kritikusoknak és filmbarátoknak egyaránt.

A filmes bakikra szakosodott www.moviemistakes.com honlapon máris több oldalra rúg azoknak a bejegyzéseknek a száma, amelyek időnként kifejezetten kínos tévedésekre hívják fel a figyelmet. Mindjárt az elején például Bond Aston Martinja először ezüstösen csillog az autósüldözésben, aztán egyszer csak feketére vált a kocsi színe. Egy ausztriai jelenetben 007 a bregenzi repülőtéren száll le, holott a városban nincsen repülőtér. Nem stimmelnek sem az osztrák, sem az olasz autórendszámok sem. Ugyancsak az autószakértők hördülhetnek fel, amikor olasz rendszámú Vauxhall Corsát látnak: a Vauxhall ugyanis a General Motors brit leányvállalata, és a cég a kontinensen Opel Corsákat forgalmaz. A háztetőn folyó hajszában Bond és ellenfele, Mitchell (Glenn Foster) először elegáns, márkás fekete cipőt viselnek, majd a következő képen már futócipő van a lábukon. Bond megverekszik két ügynökkel, akik előzőleg egy liftben kísérik, de furcsa módon egyiküket "lecserélik" a felvonóban. Füst szabadul ki, amikor egy hidrogénnel töltött cella felrobban, holott a hidrogén nem füsttel ég.

Nem figyeltek a filmkészítők arra sem, hogy egy képsoron belül ne változtassanak oldalt: ez különösen feltűnő akkor, amikor a Giancarlo Giannini által alakított Mathis meghal James Bond karjai között, de közben "megfordul". Ugyancsak ő a szereplője egy másik bakinak: egy asztalnál beszélget Őfelsége titkos ügynökével, és a beszélgetés során előbb a csuklója élén van az órája, majd hirtelen átcsúszik a kézfeje alá, ahogyan az emberek többsége az órát hordja. Azon már fenn sem akad senki, hogy van olyan repülős jelenet, amelyen látható a kamera és filmes stáb forgatás közben.

Mindezek persze nem zavarják a Bond-rajongók millióit: a film eddig 322 millió dollárt (68,5 milliárd forint) hozott a gyártók konyhájára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását