2023. március 27. - Hajnalka

Magyar alkotások itt-ott

Salerno városának díját nyerte el az olasz településen rendezett filmfesztiválon Sipos József alkotása, az Eszter hagyatéka. A kedden kezdődő nemzetközi kairói seregszemle fődíjáért a Márió, a varázsló című alkotás száll versenybe, emellett bemutatják a P
2008. november 17. hétfő 11:58 - Hírextra
62. alkalommal megrendezett salernói filmfesztivál versenyprogramjában mutatták be az Eszter hagyatékát, amely Márai Sándor azonos című regénye alapján készült. Sipos József rendező-producer a hétvégi díjátadó ünnepségen vette át Salerno városának elismerését - írta Papp Csaba Zoltán, a filmunió munkatársa. Hozzátette: Márai Sándor 1968 és 1980 között Salernóban élt. Az Eszter hagyatékát hamarosan az olasz filmszínházak is bemutatják. A salernói bemutató a magyar film olaszországi premierje volt és a nagyközönség Sipos József filmjét olasz szinkronnal láthatta.

A Nagy-Kálózy Eszter, Cserhalmi György, Törőcsik Mari és Eperjes Károly főszereplésével a Balaton-felvidéken forgatott mozgókép nemrég a Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon elnyerte a Kertész Mihály, azaz Michael Curtiz emlékére alapított közönségdíjat - említette meg Papp Csaba Zoltán.

A filmunió munkatársa arról is beszámolt, hogy az arab világ egyetlen A-kategóriás filmfesztiválján, Kairóban szerepel a versenyprogramban Almási Tamás alkotása, a Márió, a varázsló. A Franco Nero és Nyakó Júlia főszereplésével készült film a seregszemle fődíjáért, az Arany Piramisért száll versenybe; az egyiptomi vetítés lesz egyben a mozi nemzetközi premierje, amelyen jelen lesz Almási Tamás is. A 32. alkalommal tartandó kairói filmfesztiválon emellett bemutatják Till Attila első rendezését, a Pánikot is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását