2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Bevezettés az SMS-jegyet

Elkerülhető a sorban állás a jegyeladóknál. Egy üres SMS küldésével megváltható a városi közösségi közlekedési eszközökre szóló jegy Pozsonyban - írja a Felvidék Ma hírportál.
2008. november 18. kedd 11:51 - Hírextra
A szlovák főváros újdonsága, hogy ezentúl elegendő egy üres üzenetet küldeni az 1100-as számra és 70 percen át utazhat a visszaigazoló SMS birtokosa a város villamosain, trolibuszain és buszain.

Az SMS ára 24 korona (0,8 euró, vagyis 216 forint), és 70 percig bármelyik járaton való utazásra, valamint átszállásokra is jogosítja az utast. A szlovákiai T-Mobil valamennyi ügyfele használhatja ezt a szolgáltatást, az Orange-nak pedig csak az előfizetési szerződéssel rendelkező ügyfelei. A harmadik mobilszolgáltató, az O2 november végén teszi lehetővé mobilosainak a virtuális jegyvásárlást.

A visszaigazoló SMS két perc várakozással érkezik meg a küldő telefonjára, ezzel a bliccelés lehetőségét akarják csökkenteni. A szabály ugyanis az, hogy az utasnak már a visszaigazoló SMS-sel kell felszállnia a járműre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását