2024. április 27. - Zita

Nemzetközi színházfesztivál magyarokkal

Nyolc színházi előadást kínál a vasárnap kezdődött Astorka fesztivál a szlovák fővárosban, ahol a hazai társulatokon kívül cseh, lengyel, svájci, szerb és magyar produkció is szerepel a programban. Tasnádi István Magyar a Holdon című vígjátékát szerdán lá
2008. november 17. hétfő 12:54 - Hírextra
Az immár negyedik alkalommal megrendezett fesztivált a névadó Astorka színház cseh partnerszínháza, a prágai Svandovo divadlo na Smíchove nyitotta vasárnap Nyikolaj Koljada Tyúkok című darabjával, amely bonyolult házastársi és szerelmi kapcsolatokat boncolgat groteszk felhanggal - adta hírül az Új Szó című pozsonyi lap internetes kiadása.

Szerdán a tatabányai Jászai Mari Színház és a szombathelyi Kamara Savaria Stúdió előadásában tekinthető meg Tasnádi István Magyar a Holdon című vígjátéka, egy a magyar társadalom görbe tükrét egy holdraszálláson keresztül bemutató szatíra. A darabot Árkosi Árpád rendezte, előadói Csákányi Eszter, Mucsi Zoltán és Scherer Péter.

A nemzetközi fesztivált pénteken az észt-svájci koprodukcióban készült Kalevipoeg című "cooleposz" zárja. A VAT Teatre és a Markus Zohner Theater Compagnie,s fiatal színművészei az észt nemzeti eposzt dolgozták fel finom humorral.

Az Astorka Színház a Csehország 1968-as szovjet vezetésű katonai megszállása következtében megszűnt pozsonyi Divadlo Na Korze hagyományainak követője: a teátrumban erős és sajátos rendezői értelmezésekben állítanak színre klasszikus, illetve kortárs darabokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását