2024. április 26. - Ervin

Javulhat a tömegközlekedés színvonala

Hét projekt kapott összesen 666,7 millió forint támogatást a Nyugat-dunántúli Operatív Program közösségi közlekedés infrastrukturális javítása pályázatának második fordulójában; a pályázók autóbusz-pályaudvarokat, -váróhelyeket, busz-öblöket szándékoznak
2008. október 9. csütörtök 15:28 - Hírextra
Balogh József sajtótájékoztatón közölte: a Győr megyei Rábapatona önkormányzata pályázott sikerrel a győri agglomeráció közösségi közlekedésének fejlesztésére. Tizenegy település konzorciumi együttműködésben kívánja megvalósítani a projektet, amelynek célja a tömegközlekedés minőségének javítása. A települések autóbuszmegállóit, autóbuszöbleit tervezik felújítani, s új megállókat is kialakítanak, ahol szükséges. A projekt közel 230 millió forint támogatásban részesül.

A pannonhalmi kistérségben ugyancsak 11 önkormányzat fogott össze a tömegközlekedési feltételek javítására. A kistérségből naponta 2-3 ezer ember jár dolgozni győri munkahelyére. Az ingázók és a kistérségben megforduló turisták számára kívánnak a jelenleginél jobb közlekedési feltételeket biztosítani, ezért új váróépületeket terveznek és 33 autóbusz-leszállóhelyet korszerűsítenek a projekt értelmében, amelyhez több mint 76 millió forint támogatást nyertek.

A Vas megyei Sárvár a távolsági autóbusz-pályaudvar felújítását tervezi. A projekt támogatási összege meghaladja a 89 millió forintot.Az őrségi többcélú kistérségi társulás 75 millió forintot nyert négy autóbuszöböl, 49 buszváró és egy buszforduló kialakítására az Őrségi Nemzeti Parkban található kilenc településen.

A Zala megyei Nagykanizsa autóbuszmegállók korszerűsítésére közel 76 millió forint, Zalaegerszeg autóbuszöblök létesítésére több mint 75 millió forintos támogatásban részesül. A pakodi önkormányzat projektjét - amely egyebek mellett akadálymentesített buszváró építését, három buszöböl felújítását és akadálymentesítését tűzte ki célul - csaknem 45 millió forinttal támogatja a bírálóbizottság - közölte Balogh József.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását