2024. május 18. - Erik, Alexandra

Szili győzött

A magyar csapat első győzelmét aratva Szili István bejutott a legjobb 16 közé a liverpooli ökölvívó Európa-bajnokságon.
2008. november 8. szombat 00:10 - Hírextra
A kőszegiek 75 kg-os kiválósága jól kezdett a fiatal, magas Damir Beljo ellen, 2-0-ra elhúzott, ám ekkor a horvát fiú káprázatos tizenöt másodpercet vágott ki, s 4-2-re fordított. Szilinek ebben a szakaszban sok ütését nem nyomták be, de a második menetben összeszedte magát, a harmadikban pedig egyértelműen felülkerekedett a láthatóan elfáradó riválisán. A negyedik menet már örömbokszot hozott, Szili mindig is remek kondíciója ezúttal is érvényesült, s végül fölényesen győzött. Következő ellenfele a norvég Glodi Eneste lesz.

"A jó felkészülésnek köszönhetem győzelmemet, az elmúlt négy hétben nagyon keményen dolgoztunk Balzsay Karcsi bácsival. Tudtam, hogy bírni fogom az iramot, mesteremmel úgy terveztük, hogy bármennyire nagy tempót diktál az ellenfél, nekem még arra is rá kell tennem egy lapáttal. Sikerült, ráadásul még csak nem is fáradtam el" - mondta Szili, aki azért lihegett rendesen...

"Szinte mindent megvalósított Pista abból, amit megbeszéltünk, ha így folytatja, nem lehet gond a fekete bőrű norvég ellen sem, aki most jött föl a 69 kilóból, s a pescarai olimpiai selejtezőn Harcsa Norbertet verte" - tette hozzá Balzsay Károly szövetségi kapitány.

Eredmény:
75 kg, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Szili István-Damir Beljo (horvát) p. gy. 15-7
korábban:
81 kg, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Bosko Draskovic (montenegrói)-Amin Kadri p. gy. 10-6

Pénteken a magyarok közül még Darmos József (91 kg) bokszol.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását