2024. május 8. - Mihály

Amin kiakpott az ökölvívó Eb-n

Amin Kadri kikapott a montenegrói Bosko Draskovictól, így nem jutott be a legjobb 16 közé a liverpooli ökölvívó Európa-bajnokságon.
2008. november 7. péntek 16:43 - Hírextra
A KSI 19 éves, 193 centis félnehézsúlyú (81 kg) bokszolója - aki a megbetegedett olimpiai ötödik helyezett Szellő Imre helyén jutott szóhoz - két meneten át remekül tartotta magát a jóval rutinosabb - és alacsonyabb - ellenfelével szemben, sőt, még a harmadik menet befejezése előtt is ő vezetett 5-4-re, de akkor elfogyott az ereje. A montenegrói öklöző megérdemelten győzött a végére teljesen elfáradó magyarral szemben.

"Nagyon elégedetlen vagyok a teljesítményemmel, ennél sokkal jobban is tudok bokszolni, sajnos, túl ideges, lámpalázas voltam" - panaszolta élete első felnőtt mérkőzése után az Európa-bajnoki újonc.

"Sajnos, nagyon elfáradt a végére. Ütőerőben ő még nincs ott, ahol kellene lenni, de még így is győzhetett volna, ha a bal, bal, jobb kombinációkat szépen hozta volna. Ellenfele sem egy világklasszis..." - kommentált Balzsay Károly szövetségi kapitány.

Eredmény:
81 kg, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Bosko Draskovic (montenegrói)-Amin Kadri p. gy. 10-6

Csütörtökön az 54 kg-os Kalucza Norbert búcsúzott az Eb-től ugyanebben a szakaszban, mivel sima vereséget szenvedett a spanyol Rafael Pujol Tapiától.

Pénteken még két magyar lép szorítóba, az esti programban Szili István (75 kg), majd Darmos József (91 kg) bokszol.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását