2024. április 24. - György

Gáspár Laci és Tóth Vera tanácsai az új Megasztárosoknak

A legújabb Megasztár-szériával kapcsolatban elgondolkodtunk azon, vajon milyen tanácsokkal lehetne megsegíteni az ambiciózus, ugyanakkor gyakorta tapasztalatlan versenyzőket. A korábbi szériák kedvencei segítettek kombinálni.
2008. október 5. vasárnap 09:59 - Szalay Gergely
Lehet vitatni, a Megasztár új szériája mennyire lesz sikeres: kíváncsiak vagyunk-e az új tehetségekre, vagy zene iránti igényeink már bőven kielégíttettek a korábbi sorozatok alatt. Nem akarunk állást foglalni, korai is lenne: ráadásul azt sem tudjuk még biztosan, a konkurens csatorna jégtáncolós műsora mennyire lesz erős.

Új zsűri
A Tv2 szellőztetéseinek köszönhetően, már számos lehetséges név felröppent hírként a leendő zsűritagokkal kapcsolatban. Az előzőekben megszokott öt tagú zsűri helyett, most hárman fognak ítélkezni a versenyzők felett. A női vonalat Eszenyi Enikő Kossuth-díjas színésznő fogja erősíteni. A produkció folyamán, személyével kívánják garantálni, hogy mind a színpadi rátermettség, mind az előadói tehetség és a személyiség összhatásában érvényesülhessen az énektudás mellett. A színésznő, rendezőnő elmondása alapján, saját szakmai elvárásai alapján fog dönteni arról, hogy kit szeretne látni a fordulókon. „Ha az hangzik el valamelyikünk szájából, „a saját szakállamra döntök”, akkor tudjuk, hogy a másik kettő valószínűleg nem ért egyet a döntésünkkel, de valami olyat láttunk meg a jelentkezőben, ami miatt újra kíváncsiak vagyunk rá.”
Új a zsűri is, ráadásul állítólag még nem is teljes: a kelleténél több a kérdőjel az új projekt körül. Ami nézőként érdekessé teheti a műsort, az nyilván az új döntőbizottság (Eszenyi Enikő művészi extravaganciája, Fenyő Miklós eddig kevésbé ismert stílusa, illetve Mester Tamás szakmai meglátásai), illetve a tovább lazított bekerülési felvételek. A harmadik menetben engedtek be először határon túliakat, most pedig alaposan levitték a korhatárt, és immáron profikat is enegednek mérkőzni a többiek ellen. A dolog kétesélyes: a válogatásokon már feltűntek lenyűgöző hangú gyerekek, de azt egyelőre nem tudjuk, hogy bírják majd a versenyt. A profiknak pedig személyes rizikó: mindig zseninek kell lenniük, ugyanakkor nagyon kellemetlen lehet, ha az amatőrök jobbnak bizonyulnak.

Semmit sem jelent, de azért nem árthat felidézni: az előző zsűri még mérlegelte a megpróbáltatásokat: ezért el is tanácsoltak ígéretes jelentkezőket, így például Zentai Márkot, aki azóta Mark művésznéven a tini korosztályban jó pár szívet megdobogtatott már.



Mindezt figyelembe véve elgondolkodtunk, a korábbi játékok sztárjai mit gondolhatnak: mennyire nagy kihívással kell szembenézni, mire kell felkészülni, vajon mi lehet az, amire érdemes előre felkészülniük. A korábbi Megasztárokkal befutott sztárok közül négyen osztották meg velünk jótanácsaikat.

Az általános konklúzió nagyjából az lett, amire titkon mi is számítottunk: nem szabad hinni a sikernek. Ebben mindannyian egyetértenek (és őket igazolhatja Gál Csaba Boogie példája is, aki maradt a bankszakmában, ahogy Varga István, a harmadik széria macis kedvence is tovább vezeti a villamosokat). Ésszel kell bánni a hirtelen jött népszerűség előnyeivel, nem felülni annak a talmi csillogásnak, ami a műsort övezi. Ha az ember talpon akar maradni a verseny után is, legalább olyan keményen kell dolgoznia, mint korábban odabent.

Nem halvérű
Palcsó Tomi nem mindig olyan visszafogott, mint gondolnánk. A Cool műsorvezetői, Orosz Barbara és Leo első ízben arra voltak kíváncsiak, vajon Tomi szokott-e igazán mérges lenni: - Nagyon ritkán vagyok dühös, de hamar elmúlik! Ettől függetlenül volt már, hogy felemeltem a hangom, bár erre nem vagyok büszke - mesélte szokásos nyugodtságával az énekes. Tomi természetéből fakadóan inkább ő az, aki másokat bosszant: - Sokat gondolkodom és keveset beszélek!- árulta el a szerinte idegesítő tulajdonságát a Cool stúdiójában. - Éppen ezért előfordul, hogy egy fontos eseményről túl későn szólok az érintettnek - tette hozzá.
rtlbulvar.hu
Palcsó Tamás

A második széria kisfiús mosolyú sztárja nem nagyon gondolkodott még a kérdésen: úgy gondolja, az mindenképp számít, hogy a versenyzők jól megtanulják a dalokat, és megpróbálják magukból a maximumot kihozni – még akkor is, ha a forgatások miatt nem is mindig zökkenőmentes a felkészülés. De ennél talán még fontosabb, hogy higgyenek abban, hogy jó az, amit csinálnak – a magabiztosság adta erő sokat segíthet ilyen helyzetekben.

Tóth Vera

Az első széria nyertese fontosnak tartja, hogy a versenyzők ne próbáljanak másnak látszani, mint amik: ne vegyenek fel sztárallűröket, tartsák a kapcsolatot szeretteikkel, és ne veszítsék el a fejüket a lehetőségtől: meglévő munkahelyet például ne adjanak fel a verseny miatt. Fontos azt is szem előtt tartaniuk, hogy ez a produkció a csapatmunkáról szól: meg kell őrizni a zene és az egymás iránti alázatot, tudni kell egymáshoz alkalmazkodni. Az ismertséget pedig óvatosan kezeljék: kemény munkával lehet csak a felszínen maradni, nem szabad felülni a csillogásnak.

Dér Heni

A Sugarloaf énekesnője elsősorban az amatőröknek tud tanáccsal szolgálni, saját tapasztalatai alapján. Fontos, hogy ugyanolyan lelkesen vegyenek részt a produkcióban, mint annak idején ő, és ne higgyenek az őket körülvevő csillogásnak. Könnyű ugyanis elhinni azt a képet, amit ez a közeg sugároz, ám nagyon kevés igaz ebből. Ezért is fontos, hogy régi baráti kapcsolataikat ne adják fel, és mindenképp vigyázzanak arra, hogy azok az emberek maradjanak, akik voltak. A profik persze mindezt már tudják, de az már egy egészen más történet, hogy lemezzel rendelkező énekesek is a műsorral akarnak igazán ismertté válni – ez sajátos lenyomata a hazai szórakoztatóipar helyzetének.

Gáspár Laci

Az első menet legjobb férfi hangja szerint nincs különösebb titok: a versenyzőknek mindig magukat kell adniuk, nem elfeledkezve persze arról sem, hogy a műsor csapatjáték. Különösebb aggódnivalójuk szerinte nincs: a közeg, amiben vannak, mindenképp inspirálhatja őket. Minden bekerült versenyző imádja a zenét, így könnyű a felkészülés. A többi pedig a közönség rokonszenvétől és a szerencsétől függ.

Nem tudjuk, a versenyzők megfogadják-e ezeket a jótanácsokat: nem lenne ostoba ötlet, maradjunk ennyiben. Nekünk magunknak sokkal jobb ötletünk nincs, mint hogy drukkolunk – a versenyzőknek és a nyertesnek is. Talán megismerünk néhány olyan új tehetséget, akikből még lehet ismert ember – ugyanakkor érdemes lesz majd arra koncentrálnunk, hogy a tehetségekre figyeljünk, akik talán nem omlanak össze akkor sem, ha nem lesznek elsők.

Mégiscsak játékról lenne szó...
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását