2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A csodaszer jótékony hatásai

A középkorú nőknek és férfiaknak egyaránt ajánlott az aszpirin rendszeres fogyasztása, a készítményt ugyanis megóvhatja őket az időskori szívrohamtól - olvasható egy tanulmányban, amely a Heart című magazinban jelent meg.
2008. augusztus 25. hétfő 19:56 - Hírextra
A nagy-britanniai Notthinghami és Sheffieldi Egyetemek kutatók csaknem 12 ezer pácienst vizsgáltak meg, és arra a következtetésre jutottak, hogy a férfiaknak 48 éves koruktól, a nőknek pedig 57 éves koruktól ajánlott napi rendszerességgel szedni a készítményt.

A szívinfarktust általában vérrög okozza, amely az érben képződve elzárja a vér útját, az aszpirin azonban segít megakadályozni a rögképződést.

A vizsgálatok további előnyeit is felfedezték a készítménynek, amely javíthat a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők állapotán, vagy a betegségek kialakulásának kockázatán. A többi mellett a magas vérnyomásban szenvedőknek, valamint olyanoknak ajánlott a rendszeres szedése, akik már átestek szívinfarktuson vagy agyvérzésen.

A kutatók összesen 12 ezer nőt és férfit vizsgáltak meg, akik már betöltötték a 30. életévüket, de még 75 év alatt voltak. A vizsgálat készítői ugyanakkor arra is figyelmeztetnek: további vizsgálatok szükségesek ahhoz, hogy egyértelmű ajánlást adjanak az embereknek.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását