2024. április 29. - Péter

Fodor nyert: újított az SZDSZ

Ma rendezték a szabad demokraták tisztújító közgyűlését. Az új elnök már megvan, Fodor Gábor nyert két szavazattal. Élő tudósítás a helyszínről. Már az ügyvivő testület tagjait is megválasztották.
2008. június 7. szombat 11:41 - Hírextra


Köszönettel, az ifjúság

Léderer András, az Új Generáció elnöke köszönetnyilvánítással indította beszédét. Az elmúlt hat év szép pillanataira való emlékezéssel folytatta gondolatmenetét. Ennek ellenére nem érzi úgy, hogy most minden a legnagyobb rendben lenne. Hasonlóan pár előtte felszólalóhoz, az egy témára való koncentrálást ostorozza (egészségügy, majd adócsökkentés). A fiatal politikus az SZDSZ huszadik születésnapjával és a remélt megújulás gondolatával zárta.

Rácpácegresi Lakos

Lakos Imre Lázár Ervin meséjét olvasta fel ajándék gyanánt a küldötteknek.

Végre valami újítás, szinte már el is felejtettük Rácpácegrest és lakóit. Pedig...

Az engedélyezett öt percet figyelembe véve, lehet, hogy egyperces novellát kellett volna választania. Igaz, Örkény-idézetekre a magyar politikában rá lehet fázni. Különösen a Balaton partján.

Még próbáljuk dekódolni, kit néz gyereknek, és ezen meg kell-e sértődni. A szeretet és tiszta szív, mint üzenet viszont szép. A politika meg kezd unalmas lenni.

Világosin: Kóka


Világosi Gábor is a hitelesség gondolatával indított, szerinte a koalícióból való kilépéssel ezt „pecsételték meg” az előző küldöttgyűlésen, nem számít „hiánycikknek” a liberális pártban. Kicsit küzd saját hangjával, de Kókát támogatja.

Demszky és a Barack, Takács és a hitelesség


Demszky Gábor beszédének elején elárulta, hogy nem szeret tisztújító küldöttgyűlésre járni, és szeretné, ha ez legközelebb 2010-ben történne meg újra. Hangsúlyozta, hogy a liberális pártnak egységessé kell válnia. Ebből a szempontból példaként az amerikai Demokrata Pártot említette. Ott az elnökjelöltségért folyó küzdelemben Clinton és Obama kígyót-békát kiabált egymásra a kampány során, azonban az eredmény után helyreállt a béke.

Takács Flóra, a harmadik felszólaló szerint a mai politikai életben kulcsszó a hitelesség. Ezt kell visszanyernie a liberális pártnak, és ehhez szükség van új arcokra. Az ő zárógondolatában megjelent az egység eszméje: „hosszú út áll mindannyiunk előtt, együtt.”


Szélsőjobb, hitelesség

Wittinghof Tamás a jobboldali sajtóval foglalkozik leginkább: a szélsőjobbos Hír TV-vel és a Magyar Hírlappal. Nem szereti őket, és ezzel nincs egyedül: nagy tapsot kap.

Pocsék a hangosítás, csak a Bayer Zoltot értettük.

Kunczéra reagál. És Budaörssel példálózik: a város most virágzik (a hatodik ipari park után kezdtem félni idefelé, hogy már túlhaladtam a célon, ehhez képestmég három és felet kellett menni): az ország legfejlettebb települése. Erre rímelő program támogatását kéri. Azaz Kókát.

Puccs

Eörsi Mátyás a strucc után puccsról beszélt. Szerinte ugyanis egyfajta kommunikációs puccsot hajtottak végre Köteles Péterék, amikor a jóval a tavalyi küldöttgyűlés után a tisztújításon történ visszaélésekről kezdtek el beszélni. Kiemelte, hogy az SZDSZ-nek hatalmas lehetőséget kínál megváltozott szerepe, hiszen az eddigi zárt ajtók mögött zajló egyeztetések ideje lejárt.

Most nagyobb nyilvánosság előtt képviselhetik a liberális célkitűzéseket.

A fiatalok

Az Új Generáció egykori prominense a fiatalok és a szerethető SZDSZ megszakadt kapcsolatáról beszél. Háttérbe szorultak az alapértékek, így a pártnak vissza kell szereznie szerethető imidzsét. Környezetvédelem – ez fontos szempont, márpedig a téma a korszerű liberalizmushoz tartozik. Itt voltak sikerek, folytatniuk kell. Hisz 68 egyik legfontosabb öröksége is a zöld gondolat – summázva az öt percet.

Csőzik az SZDSZ-ben kezdett, ott is akarja folytatni - zárja gondolatait. Sőt: megtudjuk, hogy a strucc nem szabad madár.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását