2024. április 29. - Péter

Kóka még nem alhat nyugodtan - de Fodor sem!

A rendőrség várhatóan nem fogja befejezni az SZDSZ szombati elnökválasztásáig a tavalyi elnökválasztás ügyében magánokirat-hamisítás miatt indított nyomozást. Az ügyészség utoljára június 19-ig hosszabbította meg a nyomozás határidejét. A tájékoztatás sze
2008. június 5. csütörtök 16:19 - Hírextra
A BRFK február 18-án rendelte el a nyomozást az SZDSZ-es elnökválasztás ügyében, magánokirat-hamisítás gyanúja miatt. Akkor Borbély Zoltán ügyész, a Legfőbb Ügyészség szóvivője a távirati irodának elmondta: Szerdahelyi Szabolcs, a Deport ,56 elnöke és egy polgármester - az MTI információja szerint Mali Zoltán, Drávapiski polgármestere - tett feljelentést az ügyben.

Az ügy előzménye, hogy a Hír TV egyik februári műsora szerint manipulálták az SZDSZ tavaly márciusi elnökválasztását. Később a Boon nevű honlapnak nyilatkozva Köteles Péter miskolci vállalkozó azt mondta, ő volt az, aki a Hír TV-t arról informálta, hogy egyesek manipulálták az SZDSZ tavalyi elnökválasztását. A férfi a televíziónak arról is beszélt, hogy négy-öt, jelen nem lévő borsodi küldött helyett mások szavaztak, mégpedig előre megbeszélt módon Kóka Jánosra.

Az SZDSZ-ben vizsgálat indult Jüttner Csaba Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnök vezetésével a tisztújító küldöttgyűlésén történtekkel kapcsolatban. A jelentés megállapítása szerint Borsod megyéből négy álküldött érkezett; a további vizsgálat négy szabolcsi álküldöttet is talált. A Jüttner-bizottság jelentését a párt megküldte a rendőrségnek is.

A párt küldöttgyűlése április 27-én határozott arról, hogy június 7-én tartják a rendkívüli tisztújító küldöttgyűlést, ahol elnököt is választanak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását