2024. április 19. - Emma

Tartós kisebbségi kormányzás felé halad az ország

Akárki lesz is az SZDSZ új elnöke, Tölgyessy Péter szerint ez önmagában aligha dönt a kormány sorsáról, mert a jelek szerint az ország a tartós kisebbségi kormányzás felé halad - olvasható a Népszava pénteki számában közölt interjúban.
2008. június 6. péntek 08:20 - Hírextra
A szocialisták az SZDSZ szavazatai nélkül nem lehetnek képesek az országházi üzem folyamatos működtetésére, az eddigi tapasztalatok szerint viszont, néhány interpellációt kivéve, a volt szövetséges minden fontosat megszavazott - hívta fel a figyelmet a Népszavának nyilatkozva Tölgyessy Péter, aki ebből azt a következtetést vonta le, hogy "a koalíció beltagjából kültag lett".

Ősszel sorra jönnek majd azok a törvények, amelyek elfogadása nélkül a kormány aligha maradhat a helyén - jelentette ki a politológus, aki ehhez azt is hozzátette, hogy annál kínosabbat viszont nehezen lehet elképzelni a baloldal számára, "mint ha karácsony táján kiderül, hiába volt az egész vergődés, mégis előrehozott választás lesz".

"Nemigen hiszem, hogy az SZDSZ ésszerűen vállalhatja majd ennek felelősségét" - vélekedett a lapnak válaszolva Tölgyessy Péter, aki szerint az SZDSZ épp ezért "minden mostani nyilatkozat ellenére megszavazza a költségvetést, és majd megmagyarázza, miért ez az ország érdeke".

Az általa vázolt forgatókönyv ugyanakkor az SZDSZ számára a legrosszabbat jelenti - jegyezte meg, utalva arra, hogy ilyen módon az játszódik le, ami korábban többször is megtörtént már: a liberális párt "nagyokat mond, aztán (...) ennek az ellenkezőjét teszi".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását