2024. május 16. - Mózes, Botond

Gera Zoltán:"Mi voltunk a motiváltabbak" (interjú)

Gera Zoltán, a magyar válogatott csapatkapitánya visszafogottan örült a görögök elleni sikernek, és elmondta: a csapat még az út legelején jár.
2008. május 25. vasárnap 18:40 - Hírextra
-Hogyan értékeled a görögök elleni mérkőzést?

- Nem szeretnék messzemenő következtetéseket levonni a meccsből. Bemutatkozásnak mindenképpen jó volt, hiszen mindenki látta, hogy az új kapitány milyen taktikát szeretne megvalósítani a válogatottal. A hangsúly a rövidpasszos játékon volt, ezt hellyel-közzel megvalósítottuk, de ki kell emelni, hogy ez csak barátságos meccs volt, nekünk elsősorban a vb-selejtezőkön kell jól szerepelnünk.

- Ez a győzelem azért biztató lehet a tétmeccsek előtt.

- Még nagyon az út elején vagyunk, mindössze négy napja edzünk együtt, ezért a mostani siker még nem nevezhető egy érett, összeszokott csapat győzelmének. Örülni természetesen lehet, de a fontos az, hogy felkészüljünk az őszi selejtezőkre.

- Milyenek az első benyomásaid Erwin Koemanról?

- Intelligens ember, már most látjuk, értjük, hogy mit akar játszatni velünk. A legfontosabb, hogy teljesen elsajátítsuk az ő általa elképzelt rövidpasszos játékot, ehhez azonban hosszabb idő szükséges. A selejtezőn minden más lesz, az ellenfél, az atmoszféra, össze sem lehet hasonlítani egy ilyen barátságos találkozóval.

- Otto Rehhagel azt mondta, máshogy állt hozzá a két csapat a meccshez, azért fordulhatott elő ez a végeredmény.

- Egyetértek vele, mi motiváltabbak voltunk, az Európa-bajnok ellen játszani felemelő érzés volt számunkra, és jobban hajtottunk, mint az Eb-re koncentráló görögök.
Forrás: Samsungsport.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását