2024. április 20. - Tivadar

Június 7-én tartja tisztújítását az SZDSZ

A koalícióból való kilépésről és az SZDSZ június 7-én tartandó tisztújító küldöttgyűléséről beszélt Gulyás József, az SZDSZ országos választmányának elnöke miskolci sajtótájékoztatóján, pénteken.
2008. április 11. péntek 20:23 - Hírextra

A politikus felidézte, hogy amikor 2006-ban az MSZP-vel koalíciót kötöttek, az SZDSZ számára az egyik legfontosabb kérdés az egészségügy rendbetétele, reformja volt. "Nem véletlenül vállaltuk a tárcát, tudtuk, hogy ezt a reformot csak határozottan lehet végigvinni (...), bár már a kezdet kezdetén is volt nézetkülönbség a két kormánypárt között".

Gulyás József elmondta: bíztak abban, hogy a két párt között kötött kompromisszum megteremti feltételeit annak, hogy magán-, illetve szakmai befektetők jelenjenek meg az egészségügyben.
A liberális párt országos tanácsának elnöke kívánatosnak tartja, hogy a koalíció felbomlása után is valamennyi fontos kérdésben egyeztessenek az MSZP-vel.

Az SZDSZ saját fórumain egyértelművé tette, hogy a miniszterelnök kijelentései után a koalíciót felbontottnak tekinti, a formális döntést az április 27-i küldöttgyűlés hozza meg - szögezte le.

Gulyás József ezzel kapcsolatban azt mondta: a küldöttgyűlés a folytatásról is dönt majd.
A tervek szerint június 7-én tartandó tisztújító küldöttgyűlést megelőzi egy új küldöttállítási folyamat. A küldöttgyűlésen megválasztják a párt elnökét, a 12 ügyvivőt és az országos tanács 20 tagját.

Gulyás József elmondta azt is: azt szeretnék, ha a tisztújítást követően egy megújult SZDSZ venne részt a magyar politikában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását