2024. április 19. - Emma

Szombattól hivatalosan is tárgyalhatnak a liberálisokkal

Az MSZP választmánya szombati ülésén várhatóan felkéri a testület elnökét arra, hogy kezdeményezzen egyeztetést a liberális párt országos tanácsával - tudta meg az MTI szerdán.
2008. április 10. csütörtök 07:24 - Hírextra
Az MSZP elnöksége a hét végén megállapodott abban, hogy a szocialisták választmánya tárgyaljon tovább a kialakult helyzetről, és ehhez az SZDSZ országos tanácsát (ot) kérje fel partnernek. Az MTI információi szerint ezt Lendvai Ildikó frakcióvezető javasolta a vasárnapi elnökségi ülésen, és ezzel egyet is értettek a párt vezetői.

Az elképzelések szerint, ha megszületik a döntés, az MSZP választmánya levélben keresi meg az SZDSZ ot-t.

Az MTI úgy tudja, az elnökség nem értett egyet Gyurcsány Ferenc azon elképzelésével, hogy a tárgyaló delegáció négy tagja, Lendvai Ildikó frakcióvezető, Juhász Ferenc elnökhelyettes, Kiss Péter alelnök és Vitányi Iván országgyűlési képviselő legyen.

Az MTI hétfőn írt arról, hogy információi szerint a miniszterelnök az MSZP elnökségének javaslatot tett arra: miután a koalíció folytatásáról az SZDSZ már nem akar tárgyalni, a két párt egyeztessen arról, hogy konkrétan milyen intézkedéseket támogatna ellenzékből a liberális párt.

Gyurcsány Ferenc többek közt azért döntött úgy, hogy nem akar benne lenni a szocialista tárgyalódelegációban, hogy ha egy esetleges új SZDSZ-vezetéssel köthető új koalíciónak őt is érintő személyi feltételei lennének, akkor erről is lehessen egyeztetni - tudta meg még hétfőn az MTI.

Szintén hétfőn nyilatkozott Simon Gábor, az MSZP választmányának elnöke a távirati irodának arról, hogy szombaton soron kívüli ülést tart a testület, amelyen az aktuális politikai helyzetet értékeli. A választmányi ülésen Gyurcsány Ferenc, az MSZP elnöke, miniszterelnök is részt vesz majd - közölte.

Az MSZP és az SZDSZ április 1-jén tartott egyeztetést a koalíció folytatásának lehetőségeiről, de ezen nem tudtak megállapodni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását