2024. április 19. - Emma

Kóka tisztázást és felelősségre vonást vár

Az elmúlt héten több mint száz SZDSZ-tag, köztük volt pártelnökök, megyei és budapesti kerületi elnökök írásos nyilatkozatban arra kértek bennünket, hogy tegyünk le a küldöttgyűlés összehívásáról.
2008. március 25. kedd 13:06 - Hírextra
Tudom és köszönöm, hogy a párt érdekét tartják szem előtt. Úgy látom azonban, hogy a döntés nemcsak az Országos Tanácsra és az ügyvivőkre tartozik, hanem azokra, akiket a csalásban résztvevők becsaptak: a küldöttekre. Ezért azt fogom javasolni az Ügyvivő Testületnek: kezdeményezze az Országos Tanácsnál rendkívüli küldöttgyűlés összehívását.

Kezdettől fogva azon a véleményen voltam, hogy legyenek nyilvánosak a visszaéléseket feltáró vizsgálati jegyzőkönyvek, legyen elég a hazugságokból és a hazug szivárogtatásokból. Azt képviseltem, hogy ha a vizsgálat után bármi kétely marad a pártban, tartsunk rendkívüli küldöttgyűlést. Mindannyian reméltük, hogy gyorsan kiszabadul a párt ebből a méltatlan helyzetből.

Aztán kiderült, hogy a történetnek nincs vége. Jött szabolcsi álküldött, ma pedig Fodor Gábor kampánystábjának egyik tagjáról derült ki, hogy bár nem volt küldött, mégis szavazott. Ebben a helyzetben az én felelősségem, hogy világossá tegyem: az SZDSZ egy demokratikus párt, amelyben demokratikus választások vannak. Amely bízik tagjaiban és becsületében. Ugyanakkor néhányan visszaéltek ezzel a bizalommal. A párt alapvető érdeke, hogy mindazok, akik részt vettek a csalásban, mondjanak le tisztségeikről és távozzanak a pártból.

Kiadó: Szabad Demokraták Szövetsége
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását