2024. április 26. - Ervin

Befolyásolhatták a választás eredményét

Befolyásolhatta az SZDSZ tavalyi elnökválasztásának eredményét, hogy álküldöttek is részt vettek a tisztújító küldöttgyűlésen - erről a Hír TV internetes oldala számolt be csütörtökön este, arra hivatkozva, hogy a jelentés szövege a Magyar Nemzet birtokáb
2008. március 21. péntek 07:36 - Hírextra

Mint írják, a liberálisok belső vizsgálatának eredményét rögzítő Jüttner-jelentés - amelyet várhatóan csütörtökön késő este hoznak nyilvánosságra - szerint a bizottságnak sokan arról számoltak be, hogy az SZDSZ Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke, T. Asztalos Ildikó több álküldöttet is arra kért, Kóka Jánossal szemben Fodor Gáborra szavazzon.

A hírportál szerint a testület azt már nem tudta bizonyítani, hogy a felkért emberek valóban részt vettek-e a szavazáson. Annak ellenére sem, hogy korábban a Hír TV is többször bemutatta azt a felvételt, amelyen az egyik álküldött elismeri: arra kérték, hogy Kóka Jánosra voksoljon és ezt meg is tette.
A Jüttner Csaba vezette vizsgálat a Hír TV szerint a titkos szavazásra hivatkozik. Kitérnek arra, hogy az egyoldalas összegzésben azt is írják: a jogosulatlan szavazók nem tudták a második forduló eredményét befolyásolni, hiszen ott már 13 szavazat különbség volt Kóka János javára.

Az első fordulót azonban éppen azért kellett megismételni, mert ugyanannyian szavaztak Kóka Jánosra és Fodor Gáborra. A bizottság az álküldötteket nem találta meg - olvasható a kereskedelmi csatorna honlapján.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását