2021. január 27. - Angelika

SZDSZ - Sötétben bújkáló álszavazó reszkess!

Egy újabb, az SZDSZ tavalyi küldöttgyűlésen történt visszásságot bizonyító fénykép került a Népszabadság birtokába: a fotón Zagyvai Márton, Fodor Gábor legszűkebb kampánystábjának tagja látható a küldöttgyűlésen, kezében egy szavazókártyával.
2008. március 25. kedd 08:59 - Hírextra
A Népszabadság hétfőn azt írta, hogy Zagyvai Márton nem volt regisztrált küldött, tehát nem volt szavazati joga sem.

Ezt a napilap kérdésére Zagyvai el is ismerte. Azt mondta: hibát követtem el, amikor 2007. március 30-án, a tisztújítást megelőző napon feltartottam egy szavazókártyát a nyilvános szavazáson, holott nem voltam küldött. A másnap tartott tisztújításon vendégként vettem részt, nem regisztráltam, nem szavaztam. A felelősséget vállalom, a mai nappal párton belül viselt választott tisztségeimről lemondok.

Zagyvai azt is közölte, hogy tévedése súlya össze nem hasonlítható az elmúlt hetekben napvilágra került, a másnap tartott tisztújításon elkövetett szabálytalanságokkal.

Immár tehát hat álszavazó ismert. Igaz, Zagyvai Márton azt állítja, a pártelnökről nem szavazott, hanem csak arról, hogy leszállítsák-e tizenhatra a párttagság feltételeként megszabott, 18 éves korhatárt (végül nem szállították le).

A napilap információi szerint Zagyvai az SZDSZ Új Generáció egy választmányi tagjától kapta szavazókártyáját, aki előzőleg mást is megkért a helyettesítésére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását