2021. január 27. - Angelika

A liberálisok felfalják a liberálisokat

Gusztos Péter szerint átgondolatlan és felelőtlen lépés, hogy az SZDSZ ügyvivő testületének (üt) több tagja felfüggesztette mandátumát. A testület tagja az MTI-nek hétfőn "rossz ízű, nyomásgyakorló eszköznek" nevezte a kivonulást.
2008. március 25. kedd 10:35 - Hírextra
A liberális politikus elmondta: a párt ügyvivő testülete múlt csütörtökön arról vitatkozott, hogy mikor szülessen meg a küldöttgyűlés összehívásáról szóló döntés és ő azért nem szavazta meg akkor John Emese erre vonatkozó felvetését, mert az alapszabály szerint az országos tanácsnak kell döntenie a küldöttgyűlés összehívásáról.

Gusztos Péter hozzátette: megkerülhetetlen egy új küldöttgyűlés elrendelése. Az ügyvivő testület tagja ennek ellenére rossz ízű nyomásgyakorló eszköznek tartja, hogy többen kivonultak az üt-ből, mert - fejtette ki - ha összehívják a tisztújítást és annak során vezetőket választanak, akkor felvetődik a kérdés, milyen lesz a párt vezetőinek egymáshoz való viszonya rövid- és középtávon.

Éppen ezért Gusztos Péter azt javasolja a mandátumát múlt pénteken felfüggesztő négy üt-tagnak, Béki Gabriellának, John Emesének, Fodor Gábornak és Szent-Iványi Istvánnak, térjen vissza a testületbe, és a párt tárgyalóasztalánál beszélje meg a felmerülő problémákat.

Gusztos Péter szerint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei álküldöttről szóló hír és a Zagyvai Mártonról, Fodor Gábor kampánystábjának tagjáról kezében egy szavazókártyával megjelent fotó új helyzetet teremt a tavalyi tisztázatlan körülményű tisztújítás ügyében.

Mint mondta, ezek az esetek azt bizonyítják, hogy "sajnálatosan slendrián módon zajlott a regisztráció". Hozzátette: ad absurdum elképzelhető, hogy a jogosulatlan voksolóktól mindkét jelölt, Kóka János és Fodor Gábor kapott szavazatot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását