2024. március 29. - Auguszta

Népsavazásos víziók

Az elmúlt napok a szerkesztőségünkben is érzéseket, indulatokat, ellentétes és megegyező gondolatokat szültek. Úgy gondoltuk, hogy megosztjuk ezeket Önnel, kedves olvasó, hogy érezze: nálunk az eltérő vélemények kohéziója nem szlogen, hanem megtestesült v
2008. március 10. hétfő 16:58 - Hírextra


Szégyellem magam…

Tegnap végignéztem ezt a bohózatot, amiben sajnos akarva-akaratlan szereplő lettem és nagyon pocsékul érzem magam miatta. Már megint valamiben sikerült elsőknek lennünk, de sajnos a politika logikájából fakadóan olyan dologban, amire épeszű ember nem tud büszke lenni.

A Magyarok népszavazási gyakorlatától ments meg uram minket!

Létrehoztunk egy olyan politizálási formát, aminek köze nincs az európai politizáláshoz. Mindezt igazolja, hogy a friss elemzések arról szólnak Európa szerte, hogy az eddig nem létező politizálási forma megbéníthatja a kormányok életét bármelyik rezsimben. Az édes az egészben, hogy mindezt a Fidesz is észrevette – naná, ők csinálták, még szép, hogy ismerik -, és legott igyekeznek a legsürgősebben korlátozni a népszavazási törvényt, nehogy ők ugyanazt kapják a nyakukba, mint amit most kiosztottak az MSZP-SZDSZ kormánynak. Mert tudják, hogy azok is képesek rá, sőt…

Mindez persze jól mutatja, hogy szó nem volt itt semmiféle a „népet” érintő szavazásról. Egy frászt! Itt hatalomról és annak megszerzéséről volt és van mindig is szó. A nép képviseletét ugyanis a kutya sem veszi a vállára. Amikor a rendszerváltást naivan megélőként belecsöppentem ebbe a szép új világba, akkor reménykedtem, hogy majd most, talán lesz itt valódi népképviselet és akik a parlamentben ülnek, majd valóban megosztanak minden információt velünk, őket megszavazó polgárokkal, mellyel majd gyarapodhatunk mindannyian. Aztán felébredtem. Igen hamar kiderült, hogy a hatalom természetrajza nem változik, sőt, ebben a struktúrában még több esélye van rá, hogy deformáljon mégoly tisztességes jellemeket. Aki ezt nem bírta, az kilépett, aki maradt, az szépen elkezdte szétosztani a méregdrága, egyes egyének számára felmérhetetlenül sokat érő információit rokonokkal, barátokkal, ismerősökkel. És létrejött az érdekszövetségek kora, ahol mindenki tudta mindenkiről, hogy hol és miként ügyeskedett, s mivel mindegyik féltette a maga kis összeharácsolt vagyonát, hát hallgatott. A magáéról és a többiekéről.

Így aztán azt feltételezni, hogy itt majd a plebsz érdekeit valaha is védeni fogja az a valaki, aki immár évtizedek óta ott ül és a mi pénzünkből gazdagodott meg merő idiotizmus, vagy finomabban szólva naivitás.



Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását