2024. április 27. - Zita

Az Oscar-díjas színésznő megkérdőjelezte a 9/11-et

Edif Piaf megformálásáért a legjobb női alakítás Oscar-díját elnyert Marion Cotillard kétségeit fejezte ki a 2001. szeptember 11-i amerikai terrortámadás hivatalos verzióját illetően. A francia színésznővel egy tavalyi tévéműsorban készült beszélgetés két
2008. március 3. hétfő 15:38 - Hírextra

"Én gyakran és inkább osztom az összesküvés-elméletek álláspontját" - mondja a színésznő a Piaf című film promóciója kapcsán a párizsi katakombákban készült felvételen egy kulturális műsorban (http://www.actualite-de-stars.com/people/005278.html)

"Ez nem paranoia, mert úgy gondolom, hogy rengeteg dologról hazudnak nekünk. Szeptember 11. például. Az interneten látható rengeteg film szeptember 11-ről, az összeesküvés-elméletről. Izgalmas ... Mutatnak más hasonló olyan tornyokat, amelyekbe belementek repülőgépek és kigyulladtak. Azt hiszem, Spanyolországban volt egy torony, amely 24 órát égett, de nem omlott össze. Az ilyen tornyok nem omlanak össze, és itt meg (New Yorkban) néhány perc alatt. És aztán hosszan beszélhetünk az egészről ... Mert az egész óriási pazarlás volt, 1973-ban lettek kész, ha jól emlékszem, és most már a felújításhoz sokkal többe kerültek volna a munkálatok, mintha lerombolják őket" - hangoztatja Marion Cotillard.

Majd így folytatja: "Hogy tényleg járt-e ember a Holdon? Láttam egy pár dokumentumfilmet, és hát tényleg tanácstalan vagyok. Mindenestre, nem hiszek el mindent, amit mondanak, az az egy biztos".
Az egy évvel ezelőtt készült interjúra a Marianne című francia politikai hetilap hívta fel a figyelmet, mielőtt a felvétel felkerült a videómegosztó internetes oldalakra, és azóta számos brit és amerikai lap is kommentálta.

Az elérhetetlen színésznő egyelőre nem reagált a polémiára, de ügyvédje, Vincent Toledano jelezte: Marion Cotillard-nak soha nem állt szándékában vitatni vagy kétségbe vonni a 2001. szeptember 11-i merényleteket és sajnálja úgymond a téves értelmezést, amelyet a kontextusból kiemelt szövegnek adtak.

Cotillard egyébként a legjobb női alakításért járó cseh filmdíjat is elnyerte a hét végén Prágában Edith Piaf megformálásával. A legjobb filmzenéért és -hangért járó Cseh Oroszlánt is elnyerő, francia nyelvű film azért indulhatott a cseh filmek versenyben, mert cseh koprodukcióban készült.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását