2024. május 6. - Ivett, Frida

16:9-es, új közvetítési technika az MTV-ben

A hagyományos 4:3-as képarány helyett, idén már 16:9-es formátumban közvetíti a legtöbb Labdarúgó Bajnokok Ligája mérkőzést a Magyar Televízió. Az új képalkotási technikával a korábbinál nagyobb felületet láthatnak a futballpályából a nézők.
2008. február 20. szerda 14:04 - Hírextra
Az elmúlt idényhez hasonlóan a labdarúgás szerelmesei idén is az m1-en láthatják a legjobb labdarúgó BL mérkőzéseket, hiszen a közszolgálati médiumé az első választás joga a legrangosabb európai kupasorozat találkozói közül.
A Magyar Televízió egy technikai újítást is bevezet: a szélesvásznú filmekhez hasonlóan, 16:9-es formátumban közvetíti a mérkőzéseket. A nézők így részletgazdagabb képet, a pálya nagyobb felületét láthatják.

Ez a közvetítési formátum mindenkinek megnövekedett képi élményt nyújt. Az új, 16:9-es méretű televíziókészülékek tulajdonosainak csupán annyit kell tenniük, hogy a mérkőzés előtt „szélesvásznúra” állítják a készüléket, ahogy ezt a filmeknél is teszik. A hagyományos méretű és alakú televíziók tulajdonosainak nem lesz tennivalójuk, ők a képernyőn alul, felül fekete csíkot látnak majd, mint egy szélesvásznú filmnél. A képernyőn látható pályafelület azonban így náluk is megnövekszik, tehát a régebbi készülékeken is nagyobb lesz az élmény.

„Az MTV élen jár a technikai újításokban. Szeretnénk nem csak az értékes tartalmakkal, hanem az extra látvánnyal is lenyűgözni a TeleSport nézőit” - mondta Schulek Csaba sport főszerkesztő.

A Labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzései közül az Arsenal FC -AC Milan szuperrangadót szerdán 20:10-től már az új, 16:9-es képarányban közvetíti a Magyar Televízió.

A TeleSport a stúdiójában Egri Viktor és Somogyi Dia műsorvezetők, valamint Bozsik Péter volt szövetségi kapitány elemzik a rangadó eseményeit. A találkozó kommentátora, Somos Ákos pedig már a mérkőzés előtt fél órával, élőben bejelentkezik a londoni Arsenal stadionból egy gyors helyzetjelentésre.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását