2024. május 3. - Tímea, Irma

Egyedülálló vállalkozás Magyarországon

Az építész-belsőépítész-üzletember a VAM Designnal egyedülálló kortárs művészeti projektet indított útnak. A vállalkozás amellett, hogy nyilvánosságot biztosít a fiatal, tehetséges alkotóknak, alapjában változtathatja meg a művészet megítélését. Az alapít
2008. február 18. hétfő 17:12 - Mohai Szilvia

Ahogy a plázák és a multiplex mozik miatt sok kisbolt és mozi megszűnt, nem juthatnak-e ugyanerre a sorsra a kis galériák?

VAM Design Center
A VAM Design Center Közép-Európa legnagyobb kiállítóterével rendelkező, multikulturális épületkomplexuma. Budapest hatodik kerületében, a Király utca 26. alatt található. 11 500 négyzetméter az épület alapterülete, melyben huszonhét iroda, műterem kap helyet. Az ötezer négyzetméternyi kiállítótér pedig szakvásároknak, konferenciáknak, művészeti kiállításoknak ad otthont. Kétszázötvenöt férőhelyes konferencia- és előadóközpontról van szó. Digitális gyorsnyomdát is találunk az épületben. A design center állandó tárlata a VAM Design Gyűjtemény, a kiállítást megtekintve a kávéházban ihatunk frissítőt. Az épület étterem egysége a ház egykori történelmi státuszára utalva a Magyar Királyi Borház szellemével éled újjá. (Forrás: Wikipédia)
Ez nem így működik. A világpiacot megvizsgálva azt látjuk, hogy a különböző városokban az ilyen központok és a kis galériák kialakítása egymás mellett történik. Például Londonban vagy Miamiban a kis galériák egy adott érték mentén szervezik az életüket. Kialakulnak olyan területek, ahol speciális szakmai központok működnek. Ez egyfajta együttműködés, „klubtagsági rendszer”; művészetek utcája, designerek utcája, divattervezők utcája jön létre, és ez nem más, mint egy alulról szerveződő pláza. Ha valaki kialakít egy jól menő üzletet, a versenytárs nyilván annak közelébe tervezi saját vállalkozását, mert ezzel az oda érkező vevők egy részét meg tudja szerezni. Nálunk egy felülről szervezett kulturális központ jöhet létre - persze, a kettő között vannak átjárások. Ha Budapestet megnézzük, itt is kialakultak ezek a csoportosulások, mint a divat utcája - ezek spontán folyamatok eredményei, ami bizonyítja a piac demokratikus működését. Persze, számtalan hiányosság van még, de ezeket a piac majd betölti.

Végezetül beszéljünk egy kicsit a magánéletről, már ha van olyan egyáltalán egy üzletembernek.

Ez egy tizenhat órás munka, így természetesen kevesebb időm jut a magánéletre, de ami marad, azt ugyanúgy töltöm, mint bárki más. Szeretek sportolni, olvasni, szépirodalmat és szakirodalmat egyaránt. A gyerekeimet is ugyanúgy nevelem; nem kapnak többet, mint más gyerekek.

Hogy tudja megállni egy szülő, hogy ne kényeztesse el a gyermekét, ha megtehetné?

A szakmában, akiket ismerek, egyiküknél sem jellemző, hogy azért, mert megtehetnék, mindennel elhalmozzák a gyerekeiket. Én is arra nevelem őket, hogy a tisztességes munka a siker kulcsa, nem pedig az, ha valaki más alapozza meg az életünket. Nekem is így sikerült felépítenem ezt a vállalkozást, és ezt az elvet szeretném továbbadni nekik is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását