2024. április 28. - Valéria

2,3 milliárdnyi utazásra számítanak

Több mint 2,3 milliárdnyi utazásra számítanak Kínában a holdújév kezdetén, mikor szinte az egész ország lakossága útra kel, hogy rokonaikkal közösen ünnepeljék a patkány évének kezdetét.
2008. január 16. szerda 15:21 - Hírextra

A tavaszünnepként is ismert kínai holdújév a világ népességének egynegyede számára az év legnagyobb ünnepe. Az új év kezdete idén február hetedikével kezdődik, ekkor a nagycsaládok tagjai összegyűlnek, megajándékozzák és jókívánságaikkal halmozzák el egymást, valamint ekkor búcsúztatják el az óévet, annak minden ártalmával együtt.

Az ünnephez kapcsolódó szünidő alatt a világ legnagyobb népvándorlása is megfigyelhető, több mint 120 millió, családjaiktól külön, a nagyvárosokban dolgozó vándormunkás tér vissza szülőfalujába, hogy rokonaival együtt ünnepelje az új év kezdetét.

A világ legnépesebb országában a tavalyi adatokhoz képest 130 millióval több utazásra számítanak a szerdán kezdődött, március másodikáig tartó utazási szezonban - írta közlekedési illetékesekre hivatkozva a China Daily kínai napilap.

Mintegy 2,15 milliárd busszal történő utazásra és 179 milliónyi vonatútra számítanak, s ez az előző évhez képest nyolc százalékos növekedést jelent. Idén a belföldi repülőutak is népszerűbbek, 2006-hoz képes 10 százalékos növekedéssel, összesen 22 millió utasra számítanak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását