2024. április 19. - Emma

Karsai az egészségbiztosításról

Karsai József szerint akkor lenne jó az egészségbiztosításról szóló törvény, ha nem szerepelne benne a magántőke. Az MSZP országgyűlési képviselője erről a képviselőcsoport keddi budapesti informális ülése közben beszélt újságíróknak.
2008. január 15. kedd 18:45 - Hírextra
"Ez a törvény jó volna, ha kihagynánk belőle a magánszférát. A magántőkét nem kellene bevonni" - hangoztatta Karsai József.

A képviselő hozzátette: támogatni fogja Tóth Károly módosító indítványát a pénztárak irányító testületeinek összetételéről.

Karsai József elmondta, ha nem kap garanciát arra, hogy nem "szegények-gazdagok biztosítója" jön létre, akkor nem tudja megszavazni a törvényt.

A képviselő megjegyezte: a jobboldalon is készülnek biztosítók létrehozására a törvény újbóli elfogadása esetén, de erről részleteket nem árult el. "Készül a jobboldal is arra, hogy az MSZP elviszi a balhét, ott meg meglesz a biztosító. Már meg is alakult egy életbiztosító. Miért ne pályázná meg?" - mondta Karsai József.

A szocialista frakció az egészségbiztosítási törvényről tart informális frakcióülést. A megbeszélésen a képviselők áttekintik a köztársasági elnök által visszaküldött törvény lehetséges változtatásait.
Az MTI úgy tudja, az ülésen szóba kerülhet az egészségügyi reformot felügyelő kormánybiztos kérdése.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását