2024. április 12. - Gyula

Karsai József bekeményített

Karsai József, Battonya térségének szocialista országgyűlési képviselője nem emlékszik arra, hogy azt nyilatkozta volna a Magyar Demokrata című lapnak: tudja, ki szivárogtatta ki az elhíresült őszödi beszédet. A képviselő csütörtökön úgy fogalmazott az MT
2007. október 18. csütörtök 11:08 - Hírextra

A Magyar Demokrata című hetilap csütörtökön megjelent számában közölt terjedelmes interjút a szocialista parlamenti képviselővel. Az interjú során az újságíró a miniszterelnök elhíresült őszödi beszédéről kérdezte Karsai Józsefet, aki - a lap szerint - egyebek között azt mondta: "Egyébként nyugodtan leírhatja: tudom ki szivárogtatta ki a beszédet. Egy nagy ember a képviselőcsoportból, nem egy átlagos szocialista képviselő".

Az interjút készítő újságíró nem kérdezett rá, ki a szóban forgó személy. A távirati iroda megkeresésére Karsai József már úgy nyilatkozott, "esetleg sejtésről beszélt", az interjúnak abban a szövegében, amelyet ő a közlés előtt látott, nem szerepelt az, hogy pontosan tudja, ki volt a kiszivárogtató.

Az MSZP képviselője hozzátette: nagyon sokaknak vannak olyan sejtései, hogy a zárt frakcióülésen elmondott miniszterelnöki beszédet nem "egy egyszerű kis MSZP-s" szivárogtatta ki, hanem tudatosan juttatták el a sajtóhoz. Szerinte mindez "nyílt titok", a képviselők egymás közti beszélgetéseiben sűrűn előfordul.

A hetilap azt is megkérdezte a szocialista képviselőtől, más frakciótársaihoz hasonlóan ő is nevetgélt-e Gyurcsány Ferenc beszéde közben. Karsai József úgy felelt, nem tudja, hogy a többiek nevetgéltek-e, mert ő a beszéd legelején kiment a teremből, aztán hazautazott, mert "láttam, hogy értelmetlen, ami ott folyik". Hangsúlyozta, ő az őszödi beszédet nem is hallotta.

Gyurcsány Ferenc 2006 májusában beszélt Balatonőszödön az újonnan megválasztott szocialista parlamenti képviselők zárt ajtók mögött tartott ülésén. A beszéd hanganyagát négy hónappal később ismeretlen személyek eljuttatták a sajtóhoz, és a beszéd nyilvánosságra kerülését követően Budapesten kormányellenes tüntetés kezdődött, amely a Magyar Televízió székházának feldúlásába torkollott.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását